Maria Heinrichs vann historiskt lopp
 

Maria Heinrichs gratuleras till seger i Börjes Champion ARK Cup avd. 9
av ARK-ordf Hans Engblom. 
Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 22 augusti. Onsdagens amatörlöpning blev ett historiskt lopp. Efter två strykningar kvarstod fyra hästar ridna av tre manliga och en kvinnlig ryttare. Senast det reds en amatörlöpning med manlig dominans i Sverige var för många många år sedan.

Men segern gick ändå till startfältets enda kvinnliga ryttare, 52-åriga Maria Heinrichs som red hästen Enge River. Hon kom sent in i galoppsporten och detta var första segern i tredje ritten. Detta visar att rida galopp inte bara är något för tonåringar och yngre ryttare utan att även något äldre ryttare kan klara de fystester som numera krävs för att beviljas ryttarlicens.

Enge River (Maria Heinrichs) tog en klar ledning från start men släppte till Zoey The Princess (Elliot Öhgren) och Itsakeeper (Daniel Wirenstål) på bortre lång och hade sedan långt fram till ledarduon i början av upploppskurvan. Vid ingången till upploppet tog Enge River fatt igen och fick tätkänning ungefär 300 m kvar. Det blev till slut en lätt seger med fem längder närmast före Itsakeeper och sedan var det många längder ner till trean Zoey The Princess. Genom tredjeplatsen avancerade Elliot Öhgren till tredjeplatsen i Börjes Champion ARK Cup. 

 
 
 
 
 

Dubbla Fegentrilopp i Ostende

 
 

Belgien. Fegentricirkusen gästar Ostende på måndag med två löpningar, en för Ladies och en för Gentlemen. Både Jessica Vadst och Elliot Öhgren är inbjudna. 

Åtta ryttare från sju länder rider i Ladieslöpningen och sju ryttare från fem länder i herrlöpningen. Dessutom är Elliot Öhgren inbjuden till en häcklöpning på banan Waregem på tisdag. 

På söndag rids en ryttarinnelöpning i Baden-Baden. Varken Jessica Vadst eller norskan Willa Synöve M.Schou deltar. Willa Synöve M Schou rider i stället två löpningar på den norska Derbyhelgen. 

 
 
 
 
 
Dronning Lea fick seger i present

Danmark. Det reds sju löpningar på Racing Arena i Ålborg i tisdags. Enda amatörryttare som segrade var Lea Olsen, som alltså fick en förtida present till sin födelsedag den 22 augusti då hon fyllde 34 år.

Det var Lea Olsens 140:e seger på danska banor, hon har dessutom sammanlagt 29 segrar i Sverige och Norge. 

Lea Olsen placerade Jackson Five i kön från start, avancerade till en tredjeplats av sex på bortre lång och övertog sedan ledningen i slutsvängen. Det blev seger med en knapp längd. 

 

Ballinrobe tävlar igen efter besiktning

Irland. Efter tre ridna löpningar på banan Ballinrobe ställdes resten av tävlingsdagen in för tio dagar sedan då flera ryttare anmält att deras hästar halkade på gräset. Nu har banan genomgått en besiktning och fått tummen upp. Det inträffade betraktas som en engångsföreteelse och det ska tävlas på nytt den 28 augusti. 

17 anmälningar till SM för Amatörer

Bro Park 4 september. Det ser bra ut med anmälningar till SM för Amatörer. 17 hästar har anmälts. För ryttarna gäller kravet att man ska vunnit minst tre segrar.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej