Alina Öhgren skrällde i finalen

Alina Öhgren gratuleras efter sin skrällseger med Callac i Börjes Champion ARK Cup-finalen av ARK:s vice ordförande Anna Öhgren, även mamma till Alina.

Bro Park 5 december. Med Sofia Presits redan klar vinnare av ryttarserien blev Börjes Champion ARK Cup-finalen över 2100 m en match om andra- och tredjepriserna, två Börjes presentkort. Loppet vanns av Alina Öhgren på 27-oddsaren Callac och hon blev därmed tvåa totalt.

Från start ledande Zäta (Emma Nordin) tröttnade vid ingången till slutsvängen. 600 m kvar övertog Alina Öhgren ledningen med Callac och vann till slut med 5 l. Tvåa kom debutanten Malva Blademo på Surfers Paradise och trea i loppet, och även totalt, blev Tina Henriksson som red Good Lad.

Championatet klart för Jessica Vadst

Onsdagens första amatörlöpning vanns överlägset med 6 l av Jessica Vadst på Luisette Hill (foto: Elina Björklund). Det var desto hårdare i kampen om andraplatsen. Det skilde en halv längd mellan tvåan och femman. Tvåa blev Tina Henriksson på snabbt spurtande Sir Duke som närmast slog Alina Öhgren på Marrington Twist. Det var Jessica Vadsts nionde årsseger på svensk botten och hennes andra ryttarchampionat är ett faktum.

Senarelagd Fegentrifinal för Elliot Öhgren

Oman. Årets sista löpning för de manliga Fegentriryttarna skulle ha gått av stapeln den 15 december.

Men enligt besked från Fegentris generalsekreterare Agnès Sibers kommer loppet att senareläggas till preliminärt den 21 december.

Resultatet i finalloppet kommer att vara helt avgörande för vem som blir champion. Italienaren Alberto Berton leder med 147 poäng närmast följd av Kevin Brayé från Frankrike med 142 poäng. Även tredjerankade Gonzalo Pineda Carmena från Spanien som har 137 poäng har chans till slutsegern. Seger i loppet ger 20 poäng.

Elliot Öhgren ligger på fjärde plats med 78 poäng.

ARK End of Season

Jägersro 9 december. Årets sista amatörlöpning på Skåne-banan har namngetts till ARK End of Season.

Segerryttaren får en kristallskål som tidigare har vunnits av Lennart Jarvén som tränare och delägare till Runnett Dancer i Intelligo Cup på Strömsholm år 1998.

Det var dottern Lena Jarvén som red och hon vann även loppet om vandringspriset Silverstöveln på Gale Force Eight. Genom dubbelsegern blev hon dagens bästa amatörryttare och fick en inteckning i Eje Nilssons vandringspris som instiftades det året. Priset vanns för gott år 2004 av Henrik Engblom som tog tre inteckningar.