Vem blir champion på Bro Park?

Bro Park 19 december. Resultatet i finaldagens amatörlöpning kommer att vara helt avgörande för vem som blir champion. Det står mellan tre ryttare. Efter segern med Good Lad i går onsdag har Tina Henriksson gått upp i ledningen, men hon har ingen ritt på onsdag. Det har utmanarna  Jessica Vadst och Alina Öhgren.  

Plac. Ryttare Ant. St. 1- 2- 3 Vinstsumma
1. Tina Henriksson      11 4 - 1 - 3    130 040 kr 
2. Jessica Vadst      13 4 - 1 - 0    117 900 kr 
3. Alina Öhgren      19 3 - 2 - 4    149 220 kr 

 
 


Målfotoseger för Tina Henriksson 

Bro Park 12 december. Enligt Svensk Galopps Sportinfo tog Tina Henrikssonsin seger nr 50 då hon vann på Good Lad.

Det var en tävlingsdag då hästar som tidigt tog ledningen inte höll hela vägen ända in i mål. När förra veckans överlägsna vinnare Mors (Emma Nordin) stack iväg från de övriga i slut-svängen verkade det dock luta åt seger. Men bakifrån kom det spurtande hästar. Invändigt övertog Jessica Vadstledningen på favoriten Glory Days och utvändigt, från att ha varit mer eller mindre avhängd, kom Tina Henriksson på Good Lad som precis på mållinjen fick halsen före. Mors höll till tredjeplatsen. 

 


Rätt om Jessica Vadst

Jessica Vadst blir nationell amatörryttarchampion i år liksom hon var 2017. I år har hon även varit segerrikast på Jägersro Galopp. Förra året var hon tvåa till Julia Presits på Jägersro. Båda ryttarna hade samma antal segrar men Julia Presits hade en andraplats mer och vann därmed championatet. 
 
 

 

Ändrad poängberäkning i ryttarserie

De senaste åren har slutsegraren i Börjes Champion ARK Cup tidigt tagit en stor poängledning. I syfte att få en jämnare tävlan har ARK:s styrelse beslutat att komprimera poängskalan till nästa år.
Poängskalan föreslås bli 10-7-5-3-2, 1 till övriga. 

 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej