Det är nu klart med hästsportvaruhuset Börjes i Tingsryd om en ny upplaga, den fjärde i ordningen i samarbete med Börjes, av amatörernas populära ryttarserie Börjes Champion ARK Cup.

Upplägget blir detsamma som tidigare år. Det blir 15 löpningar fördelade på Bro Park, Jägersro Galopp, Göteborg Galopp och Strömsholm. I varje löpning utdelas Börjes hederspris – ett presentkort – till segerryttaren och i två löpningar delas det dessutom ut ett täcke till segerhästen. Det blir i loppet på Strömsholm och i finalloppet.

Ryttaren med flest poäng efter finalloppet efter en särskild poängberäkning vinner ett resestipendium att använda till utrikes studieresa. Loppen är öppna för alla amatörryttare men för att få poäng krävs medlemskap i ARK – årets medlemsavgift ska vara betald – eller motsvarande klubbar i Danmark och Norge.

 

Ryttarserie som rids för 35:e gången

Det började år 1984 då ARK tillsammans med Håkan och Sissi Dysell satte upp en ryttarserie med namnet ARK Håkans Häst-transporter Cup. Syftet var att entusiasmera ryttarna att tävla på andra banor än hemmabanan och helst då transportera sin häst med Håkan och Sissi. Under flera års tid betalades det ut transportbidrag till de som gjorde så.

ARK Håkan Cup reds i inte mindre än 25 år. Det allra första årets ryttarserie vanns av Marie Killander. Andra sponsorer har varit Heland Racing (2009-2010) och Lesjöfors Kraft AB (2013). Sedan 2015 sponsras serien av Börjes i Tingsryd.

 

 
 

Nora Hagelund Holm, en av Norges absolut bästa amatör-ryttare och trea i Longines World Fegentri Championship 2017, blir lärling hos Wido Neuroth på Övrevoll. 

 

 
 

Fabienne De Geer rider i St. Moritz

På söndag rids en löpning i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship i St Moritz i Schweiz.

Loppet är förbehållet kvinnliga jockeys och svensk represen-tant blir Fabienne De Geer som har ridit där förr. För Norge rider Vanessa Ryall. En svensktränad häst startar i loppet, Maria Hagman Eriksson­-ägda/tränade Toutatix som får en italiensk ryttarinna i sadeln. Nederländska tränaren Karin van den Bos startar sin etta-tvåa från den 4 februari, Dynamites som rids av tyskan Rebecca Danz och Athlete del Sol (Vanessa Ryall).

 

Nyhetsbrevet rättar: ytterligare ett hinderlopp

Det blir två tävlingsdagar på Blommeröd i april med en steeplechaselöpning per dag. Förutom Jockeyklubbens Stora Pris som rids den 7 april blir det en Novis-steeple-chase tre veckor senare, den 28 april.

 

SG:s VD har tränarlicens och sju hästar

Enligt Svensk Galopps Sök Sportinfo har SG:s VD sedan den 1 februari Fredrik Reuterkiöld fortfarande en gällande tränar-licens. På träningslistan finns sju hästar, sex ägda av Häst-gruppen i Lund AB och en egenägd. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej