Tidigare amatörryttare ny VD.

Upp till bevis för Fredrik Reuterskiöld.

 
 

Svensk Galopps styrelse har utsett 45-årige Fredrik Reuterskiöld till ny verkställande direktör (VD).

Som son till Lennart sr och Madeleine Reuterskiöld har han galoppen i blodet. Lennart sr började som amatörryttare och blev så småningom en av landets mest framgångsrika tränare på sin tid. Han sadlade ut åtskilliga storloppsvinnare. Madeleine var en av de bästa amatörryttarinnorna och tog 34 segrar i Sverige. Fredriks storebror Lennart jr var mycket framgångsrik som amatörryttare på både slätt och hinder, och är nu flerfaldig championtränare. Även lillebror Johan har en bakgrund som amatörryttare och proffstränare.

Sälv red Fredrik Reuterskiöld 23 löpningar som amatörryttare. Det blev en seger på Strömsholm år 1992 i Måns Alexanderson Memorial med hästen One At A Time. Som tränare har han enligt Sportsystemet tagit 558 tränarsegrar och hans hästar har sprungit in imponerande 73,8 miljoner kronor. Han har vunnit Derbyt tre gångar och har varit tränarchampion två gånger. Så nog kan han galoppsport!

Valet av Fredrik Reuterskiöld som VD är ändå överraskande. Åtminstone om man ser till de kriterier som rekryteringsföretaget Novare hade att gå efter då rekryteringsprocessen sattes i gång. Beslutet är till och med så kontroversiellt att två av ledamöterna i SG:s styrelse, ord-föranden Lars Nordström och Eva McLaren, inte bara nöjde sig med att reservera sig mot beslutet utan valde att avsäga sig sina uppdrag i styrelsen.

 

Trots önskemål från bland annat Stockholms Galoppsällskaps fullmäktigegrupp att avvakta med tillsättningen har den kvarvarande SG-styrelsen – t.f. ordförande Susanne Hamilton och hennes tre musketörer Anders Östberg, Per Larsson och Roland Johansson – slutfört rekryteringsprocessen.

Det är nu upp till bevis för Fredrik Reuterskiöld att visa att han har sådan kompetens och kvaliteter att han matchar den profilbild som kan förväntas av en VD för Svensk Galopp. Ledord på vägen är ödmjukhet och tålamod.       

Av HE                              

 

Vem vann årets första amatörlopp 1988?

För 30 år sedan reds årets första tävlingsdag på Täby Galopp den 3 januari. Halmbanan var tung och det var + 6 grader.

Dagens amatörlöpning, en ålderviktslöpning, vanns lätt med fem längder av Lennart Reuterskiöld jr på Nom De Guerre. Trots 10 årssegrar blev han ändå inte champion utan den titeln gick till Christer Segner som hade 11 årssegrar. 

Tvåa i loppet kom Helena Hallman på favoriten Panama. Hon red totalt 14 gånger 1986-1988 och tog som bäst tre andraplatser. Hon satt med i ARK:s styrelse några år och fortsatt kontakt med hästsporten har hon haft genom sina anställ-ningar vid Kanal 75 som producent, projektledare och bitr redaktionschef samt därefter som chef för ATG:s internationella verksamhet. Sedan två år tillbaka har hon en motsvarande chefsbefattning vid Norsk Rikstoto i Oslo.  

Loppets målsexa Majlis Söderberg på andrefavoriten Aspirant tog omgående revansch i loppet som hon vann med Legat i kamp mot elva proffsryttare.

 
 
 
 

Josephine Chini oplacerad i Sevilla

 

 

Yogi Breisner tränar hinderryttarna

Göran ”Yogi” Breisner (62) som i 17 år har tränat det brittiska landslaget i fälttävlan kommer till Göteborg den 3-4 mars för att träna fälttävlansryttare (lördag) och galoppens hinderryttare (söndag). 

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej