Göteborg Galopp 29 juli. 28-åriga Louise Arnshed red sin första löpning år 2011 men det är egentligen först de två senaste åren som hon ridit mer frekvent. 

Första segern kom för en dryg månad sedan med Bergheim i HM Dronningens Aerespraemie på Klampenborg och nu var det dags för segerdefilering igen, denna gång med Lomax, båda hästarna amatörtränade i Skåne av Martin Persson.

Lomax sågs tidigt i front med Corcuvelo (Nathalie Johnsson) invändigt som tvåa, och det var dessa hästar som Börjes Champion ARK Cup avd. 8 kom att handla om. Lomax vann med halvannan längd och Corcuvelo höll precis undan för starkt spurtande Red Glory (Erika Edvardsson).

Sofia Presits på favoritspelade Clauses Angora fick nöja sig med en femteplats av sex startanden men hon har ändå en klar ledning i ryttarserien. Poängmässigt har hälften av alla poäng delats ut men med sju löpningar kvar (dubbla poäng i finalen) kan dock fortfarande mycket hända. 

 

 
 
 

Jessy´s Wonder nytt hinderlöfte

Göteborg Galopp 29 juli. Jessy´s Wonder visade klass på slätt ifjol både i Derbyt och St Leger på Övrevoll. Efter ägarbyte och flytt till Dennis Persson har fyraåringen nu visat lovande takter på hinder genom en imponerande seger i söndagens Maiden-häcklöpning. Niklas Lovén red i front från start till mål. 

 

Alice Bertiaux ny Fegentriledare

FrankrikeBelgiskan Alice Bertiaux lyckades bäst i helgens två löpningar i Deauville i Longines World Fegentri Championship med en seger och en andraplats. Hon leder nu mästerskapsserien med en poäng före tyskan Lilli-Marie Engels som var oplacerad i sin enda ritt i helgen. 

Trea i rankingen ligger liksom tidigare Naomi Heller från Schweiz. Hon tog som bäst en fjärdeplats i Deauville. Varken Jessica Vadst eller Willa Synöve M Schou var inbjudna.

De manliga Fegentriryttarna red en löpning i lördags. Här kom hemmaryttaren Kevin Brayé tvåa och poängmässigt närmar han sig ledande Alberto Berton från Italien. Elliot Öhgren var inbjuden men hade tackat nej till inbjudan.

 

För första gången på flera år blir det ett Fegentrilopp i Österrike.

ÖARV, den österrikiska amatörryttarklubben, har meddelat att det blir ett lopp för ryttarinnor söndagen den 16 september på banan Magna Racino strax utanför Wien. Det finns 59 fullblod i träning i Österrike.

Se film om Magna Racino:

Vem eller vad stoppar Dronning Lea?

Klampenborg 28 juli. Det går som på räls för Lea Olsen när hon rider lopp. Visst byter hon spår ibland, men inget allvarligt, och tidtabellen håller hon som oftast, hon vinner.

I lördags tog Lea Olsen sin sjunde årsseger i Danmark och inget torde kunna hindra henne från ta ett nytt amatörryttarchampionat, hennes 13:e. Lördagens segerhäst Warp Core red hon för fjärde gången och det har blivit seger varje gång.

Sofia Presits snabbstartade på utpräglade sprintern Panama Jack och fick Lea Olsen på Warp Core strax bakom sig från start. In på upploppet tackade Lea Olsen för draghjälpen och gled så småningom ifrån till seger med 2½ längd. Trea, slagen med ytterligare 2 l, kom Mikkel Johansen på Not Today. 

 

Niklas Lovén vinner på Jessy´s Wonder. Foto: Stefan Olsson.

 

Göteborg Galopp 29 juli. De bättre hästarnas Berthram Häcklöpning vanns av Elliot Öhgren på Painters Easel.