Amatörlopp två dagar i rad på Bro Park

Bro Park 10 och 11 juli. Det blir amatörlöpningar på Bro Park två dagar i rad, både tisdag kväll och onsdag lunch. Börjes Champion ARK Cup avd. 7 på tisdag har samlat sju hästar. Till Hipp ́s Whip dagen efter har det dessvärre bara startanmälts fem hästar vilket kan härledas till propositionen. Amatörloppet är en av dagens två löpningar på dirttrack, övriga rids på gräset och dessa löpningar har betydligt större startfält (ett lopp delades t.o.m.).

 

Hillevi Ljungqvist gör comeback

Bro Park 11 juli. En av de fem ryttarna i Hipp ́s Whip på onsdag är Hillevi Ljungqvist.
Hon var Sveriges Fegentriryttarinna år 2013 och det årets tjejer dels hade/har en mycket tät kontakt med varandra, dels var ett alldeles speciellt gäng som verkligen lyfte Fegentriandan.

Från de två Fegentriloppen på Göteborg Galopp minns vi vinnarna Manuela Slamanig och Catherine Burri, men även övriga som var Jessica Marcialis, Barbara Guenet, Eilidh Grant, Lisa O ́Neill, Silja Stören, Cristina Buesa och Silke Brüggeman.

 
 
Hillevi Ljungqvist representerade Fegentri på expo i Abu Dhabi
 
Hillevi Ljungqvist och den brittiske kommentatorn Derek "Tommo" Thompson. [Selfie]
 
 

Elliot Öhgren på väg till Neapel och USA

 

Det blir mycket resande för den svenske Fegentriryttaren Elliot Öhgren framöver. Han har bjudits in till en löpning på banan Ippodromo di Agnano i Neapel den 14 juli och sedan väntar USA-touren den 20-23 juli med förhoppningsvis fyra löpningar på lika många banor.
Vädret spelar ofta spratt i USA så här års. Häftiga skyfall gör att löpningar ställs in eller att underlaget ändras från turf till dirttrack med strykningar som följd. Förra året reds bara två av fyra planerade löpningar.

 

 
 

 

Åter svenskt på Övrevoll

Tre segrar i rad för svenska hästar i amatörloppen på Övrevoll. Foto: Nils Rosenkjaer.

Övrevoll 4 juli. För tredje veckan i rad sadlade Henrik Engblom ut vinnaren i amatörloppet och liksom i förra veckan hette segerhästen My Cup of Tea. Förra gången red Alina Öhgren, nu var det norska Fegentriryttarinnan Willa Synöve M. Schou som red.


Det blev ett tämligen odramatiskt lopp med My Cup of Tea i rygg på från start ledande Ponita (Susanne Lyseng) och med Royal Starlight (Mina Haug) som trea. En bit in på upploppet övertog My Cup of Tea ledningen och vann till slut med en dryg längd före Ponita som hade ytterligare 31⁄2 l ner till tredjeplacerade Royal Starlight. På fjärde plats kom Tina Henriksson med Borzakovski.

Det var tredje årssegern på kort tid för Willa Synöve M. Schouoch med den segerformen ska det bli spännande att se vad hon kan prestera i de två Fegentriloppen på Bro Park den 21 juli. I sin första Fegentriritt i Budapest i söndags hade hon lottats en hopplös häst.

 
 

 

 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej