Bro Park 21 juli. Efter en grusad inledning på sin karriär som Fegentriryttare tog Jessica Vadst en högst efterlängtad seger på hemmaplan med Sweet Hill, tränad av en tidigare Fegentriryttare, Josephine Kelly.

Sweet Hill var loppets i särklass bästa häst. Jessica Vadst plockade ner sin häst till sistaplatsen, avancerade sedan invändigt och kom in på upploppet i ledning med allt i handen. Ekipaget såg ut att gå en mycket lätt seger till mötes men tyskan Lilli-Marie Engels på Il Passo svarade för ett hårdare motstånd än väntat och var bara ¾ l efter i mål. Trea kom Alice Bertiaux från Belgien på en överraskande bra Essie St Martin. 
 
 
 
 
 

Bro Park 21 juli. Tyskan Lilli-Marie Engels drygade ut sin ledning i Longines World Fegentri Championship då hon målfotovann med Philadelphia.

Loppet var på förhand mycket öppet. Norskan Willa Synöve MSchou såg länge ut att kunna vinna med Elbling men kort före mål dök starkt spurtande Philadelphia upp och vann med nos. Trea kom Tina Henrikssonpå Cash Is King medan JessicaVads tblev sist av åtta på Clauses Madame. 

 

Tack Svensk Galopp

för det utrymme Fegentri fick vid lördagens tävlingar på Bro Park i programbladet, flaggparaden vid entrén, visningen av två Fegentrifilmer på storbildsskärmen och placeringen av Longinesbanderollen m.m. 

 

 

 

Elliot Öhgren upprepade USA-seger

USA. Elliot Öhgren vann lördagens Fegentrilöpning på banan Parx Racing med hästen Catapult Jack. Förra året vann han på banan Laurel Park. Ekipaget låg hela vägen bland de fyra främsta, av elva som startade, och vann på målfoto närmast före italienaren Alberto Berton, som vann i fredags på Penn National. Då var Elliot Öhgren femma av sex. 

 

Truckers Glory tvåa i tysk Seejagdrennen.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej