USA. 20-årige Elliot Öhgren avslutar de manliga Fegentriryttarnas USA-tour på bästa sätt genom att ta en ny seger. I lördags vann han med Catapult Jack på Parx Racing, i dag red han Jeezum Jim till seger på Delaware Park.

Efter fem strykningar på grund av banunderlaget kom endast fem hästar till start i dagens Fegentrilöpning över 1700 m. Redan efter första kvartsmilen var Elliot Öhgren uppe i ledning med Jeezum Jim. Det höll sig ända in i mål och segermarginalen blev 2 l till fransmannen Kevin Brayé. Trea kom Alberto Berton från Italien som fortfarande leder årets Longines World Fegentri Championship. 

Genom sina två segrar i USA har Elliot Öhgren avancerat till en tredjeplats i rankingen, men bara en poäng före spanjoren Gonzalo Pineda Carmena som var Fegentrichampion år 2015. 

 

 Elliot Öhgren på hästen Pensy Moll som han red till en femte-plats av åtta i söndags på banan Laurel Park.
 
 
 

Elliot Öhgren vinner på Catapult Jack

 
 

 

Ytterligare en Fegentriryttare skadad

Några av årets nominerade Fegentriryttare har dessvärre råkat ut för skador som helt eller delvis gör att de inte kan fortsätta tävlandet. 

Naomi Heller från Schweiz, som red på Bro Park i lördags, har nyligen gjort comeback efter en axelskada i maj. Vidare har tjeckiskan Tereza Grbavcicova fått en allvarlig ryggskada för ett par veckor sedan.  

I maj skadades USA:s Mark Galligan svårt i en hinderlöpning i Frankrike då han slungades mot ett träd. Han har fortfarande synproblem och han kommer troligtvis att få bestående men. På Strömsholm ersattes han av Matthew McCarron.

I fredags föll ungraren Milan Kovács av sedan hans häst trampat upp i en framförande häst på i Fegentriloppet på banan Penn National i USA. Enligt uppgift från Elliot Öhgren har Milan Kovács ådragit sig en hjärnskakning, han har ont i nacken 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej