Bro Park 3 juni. 26-åriga Elin Ahlin red sin första löpning för tio år sedan. Det har bara blivit 38 ritter mycket beroende på utlandsvistelser i Frankrike och andra länder där hon jobbat med galopp. I dag red hon sin femte vinnare och det blev i loppet om vandringspriset Silverhästen. 

Elin Ahlin var snabbast iväg från startboxarna med Lady Kheleyf men lämnade över ledningen till Top Story (Melissa Juneskans) som fick sköta farthållningen. In mot upploppsrakan avancerade Lady Kheleyf till ledningen och drog undan. Ett tag utmanade Emma Nordin på favoriten Oh Mambo Boy men det räckte bara till en fjärdeplats. 

På invändigt spår kom Enge River (Alina Öhgren) starkt till en andraplats. Ännu hastigare kom Franciskus (Stephanie Demmler) men fick nöja sig tredjeplatsen. Enligt måldomaren vanns loppet efter strid med ½ längd och huvud. 

 

 
Klampenborg 2 Juni.
För andra gången inom loppet av en vecka har Lea Olsen vunnit med minsta möjliga marginal. I tisdags vann hon med Minuty Prestige i Odense och i lördags med Talisman på Klampenborg.

Nio hästar kom till start i HKH Prinsesse Benediktes Aeres-praemie med 20.000 kr till vinnaren. På den långa upploppsrakan handlade det om två ekipage. Cecilie Sjörup-Johnsen, som redan har tagit två segrar i år, försökte i det längsta att hålla undan med Saw Box Carlras. Men Lea Olsen på favoriten Talisman kom allt närmare och vann till slut med kort huvud. 

Med tre årssegrar har Lea Olsen tagit ledningen i den danska amatörryttarligan och det är tveksamt om hon kommer att släppa den. Hon har redan tolv nationella championat.

Martina Hallenheim följde upp tredjeplatsen med Vai Embora på Jägersro i onsdags med en ny tredjeplats, nu med Call Me Back. Fyra var Sofia Presits med Cece Dalwhinnie.

 
 

Övrevoll 31 maj. Det skrällde rejält i kvällens amatörlöpning som samlat fullt startfält med 15 hästar. Men så var det hela 32.500 kr till vinnaren.

Loppet vanns av Susanne Lysengpå 11-oddsaren Aife som var två längder före Jana Kolackovapå Kallavaduvill som gav 32 gånger pengarna. Och oddset på tredjeplacerade Buffalo Soldier (Mina Haug) var inte mycket sämre det, 25 gånger. 

Först på fjärde plats kom favoriten Tool Box Carlras riden av Rikke Bay Torp. Fem svenska ryttare deltog i loppet dock utan att vara på pengaplats. 

 

Luris Pegasus imponerade i häcken

Övrevoll 31 maj. Efter två strykningar kom bara fem hästar till start i årets första häcklöpning på Övrevoll, Omoto Sando Hekkelöp med ett förstapris på 52.500 kr. Favoriten Luris Pegasus (Christopher Roberts) tog en mycket imponerande seger med sju längder före Varennes (Henrik Engblom). Tätduon lär mötas på nytt i Det 41. Svenskt Champion Hurdle på Strömsholm.

 

3 500 kronor delar ARK ut i tränarbonus i Fegentriloppet på Strömsholm fördelat på 2.000-1.000-500 kr till tränarna av de tre främst placerade hästarna. 

 

Willa Synöve M Schou rider Fegentri

Den norska amatörryttarklubben NoARK har nominerat Willa Synöve M Schou som ny ryttarinna i årets Longines World Fegentri Championship. Hon tog nyligen sin femte seger och ersätter Kaia Sofie Ingolfslandsom har bytt status till lärling. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej