Bro Park 10 juni. Hittills i år har det ridits nio amatörlöpningar i Sverige och ingen ryttare har tagit mer än en seger. Vem blir först till två årssegrar?

På söndag har fem ryttare chans att gå till ledning i amatörryttarnas topptiolista ensam om att ha två segrar. 

Det är i alfabetisk ordning Elin Ahlin-Cool Luke, Stephanie Demmler-Franciskus, Tina Henriksson-Sweet Hill, Louise Pettersson-Magical Red och Jessica Vadst-Make Country.

 

 

Segerrik hinderryttare till Strömsholm

Den amerikanska amatörryttarklubben ARCA har nominerat Matthew McCarron som ny Fegentriryttare i stället för Mark Galligan som skadade sig illa i en hinderlöpning i Frankrike för en månad sedan.

Matthew McCarron (47) som numera är assistant trainer har tidigare varit professionell hinderryttareoch tagit 206 hindersegrar. På slätt har han åtta segrar som amatör. Han har dessutom vunnit 145 Point-to-Pointlöpningar. Ridvikten är 60 kg.

Med andra ord en ryttare som verkar vara som klippt och skuren för Strömsholm. Som kuriosa kan nämnas att han är brorson till jockeylegenden Chris McCarron (7.141 segrar). 

 
 
 
 

Nathalie Johnsson blev slutvinnare av 2016 års ryttarserie Börjes Champion ARK Cup. För sitt resestipendium åkte hon till Irland och besökte Breeze Up Sale på Goresbridge och såg 2000 Guineas (Gr 1) på The Curragh. Läs hennes reseberättelse här: 
http://amatorryttarklubben.blogg.se/2018/june/irland-stipendieresa-borjes-champion-ark-cup-2016.html

 

Spelet ökade med 60 procent på Gärdet

Gärdet 6 juni. Jämfört med förra året ökade spelomsättningen på Nationaldagsgaloppen med 60 procent, från 2,6 milj kr till 4,2. Ett klart steg framåt.

Det var mycket folk och trevlig stämning. Fast Svensk Galopps väderbeskrivning som molnigt stämmer inte riktigt, det var mycket mer sol än molnigt. 

För övrigt var det ARK:s mötesklubba som användes när discogruppen Alcazars häst Lady Godiva auktionerades ut. 

 

Spelutvecklingen Gärdet 2013-2018

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej