Strömsholm 16 juni. På lördag är det årets höjdpunkt för hinder- och amatörryttarsporten. 

Dagens höjdpunkter är Det 48. Svenskt Grand National och Det 41. Svenskt Champion Hurdle. Tyvärr kommer bara fem hästar till start i GN. Desto bättre ser det ut i Champion Hurdle med nio hästar inkl. titelförsvararen Calvados som rids av Niklas Lovén

Samtliga nio löpningar är öppna för amatörryttare om än med vissa kvalifikationskrav. Totalt har 67 hästar startanmälts vilket är en mer än förra året. 

Tre amatörryttare utmanar proffsen i Pro Am Cup som har dagens största startfält med elva. Mycket glädjande är att tio hästar startanmälts i Jockeyklubbens Novishäcklöpning och i ryttarinnornas lopp om vandringspriset Silverstöveln återfinns nio hästar. I Fegentriloppet rider sju ryttare från sex nationer.  

 

 

 

Inställd amatörlöpning på Klampenborg

Det skulle ha ridits en amatörlöpning på Klampenborg nu på lördag men det fanns inte tillräckligt med anmälningar så loppet ställdes in.

 

 
 

Pernilla Hermansson är tillbaka

Göteborg Galopp 17 juni. På söndag tävlar amatörryttarna om vandringspriset Silversporren och i loppet gör 33-åriga Pernilla Hermansson (numera Broadbent) comeback.

Många minns säkert när Pernilla Broadbent red år 2008, mest över slätt men också några hinderlöp. Hon tog tre segrar som amatör och en fjärde seger som lärling hos Claes Björling. Hon skrev in sig i ARK:s historiebok genom att vinna Britta Strokirk Memorial med Two Sips Sue. 

Sedan försvann hon iväg till Storbritannien. Där vann hon Epsom Ladies Derby Handicap for Lady Amateur Riders 2010 med hästen Inspirina och en häcklöpning på banan Uttoxeter 2012 med Lucky Vic och slog bl.a. Tony McCoy

- Totalt har jag åtta segrar ”under rules” och sju segrar i Point-to-Pointlöpningar, berättar Pernilla Broadbent som har utbildat sig i sport massage för både hästar, hundar och människor. 

Nu är hon tillbaka i Sverige och arbetar som djurvårdare på Lillökliniken utanför Kristianstad. Och på söndag gör hon alltså comeback som amatörryttare på hästen Corcuvelo. 

 
 
 
 

USA. Tyskan Lilli-Marie Engels tog två segrar och en andraplats på de kvinnliga Fegentriryttarnas USA-tour som omfattade tre löpningar. Efter segrar på Parx Racing och Laurel Park blev hon i måndags tvåa på Delaware Park. Det loppet vanns av amerikanskan Bethany Baumgardner. Lille-Marie Engels leder nu Longines World Fegentri Championship med 76 poäng närmast följd av Naomi Heller från Scheiwz med 41 poäng.  

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej