Jägersro 14 juni. Förra året vanns ARK Sommarpokal av Julia Presits på Razello. I år var det lillasyster Sofia som vann loppet och återigen hette segerhästen Razello, med andra ord en back to backvinnare.
Ytterspårets Reckless (Emilie Finckenhagen) rusade iväg till ledningen och Razello var ovanligt startsnabb och låg tämligen omgående på en fjärdeplats. I slutsvängen hade flera hästar positionerat sig bl.a. Razello, A Certain Romance (Elliot Öhgren) och Arrow (Mikkel Johansen) men på upploppsrakan svarade Razello på alla angrepp. A Certain Romance blev tvåa och tredjeplacerad blev Alina Öhgren på bra spurtande Heart of Baileys. Elva hästar startade.

För 17-åriga Sofia Presits var detta andra årssegern och den sjunde totalt på drygt två år. Hon är tveklöst ett av de största ryttarlöften vi har och i framtiden finns en proffskarriär i sikte.

 

 

Danmark. Det reds sex löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus i tisdags.

Kvällens enda amatörryttare som vann var Lisa Lindbjerg som red Amelia Jay till seger i en proffslöpning. Det var hennes 10:e seger sedan hon debuterade för snart fyra år sedan.

Hon har tagit nio segrar i Danmark och i mars förra året vann hon en löpning som ingick i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship på Sam Houston Race Park i Texas.

 

Lea Olsen firade fortsatta framgångar som amatörtränare. Hon sadlade ut två hästar och båda vann, Sir Danzbo (Liam Doran) och Ventuari (Elione Chavez). Hon har nu tagit fyra tränarsegrar på nio starter.

 

 

Ny seger för Willa Synöve M Schou

Övrevoll 13 juni. Nyligen tog Willa Synöve M Schousin femte ryttarseger. Efter det blev hon erbjuden att bli norsk representant i Longines World Fegentri Championship. Stärkt av det tog hon en ny seger i onsdags.

Willa Synöve M Schou placerade Denico i rygg på ledarduon Niesque (Silje Strand) och Black Million (Linda M A Dahl). Halvvägs in på upploppet fanns flera hästar med i frontlinjen men Denico var till slut den bästa och vann med 1⁄4 längd.

Andreplacerad blev Emelie Gustafsson på Otama Obama och hon närmar sig allt mer sin första seger. Trea kom Susanne Lyseng på favoriten Ponita.

 

 
 

Priser till dagens bästa ryttare

Strömsholm 16 juniPrisbordet på Strömsholm är säkerligen det digraste i hela Skandinavien. I samtliga löpningar delas det ut priser till alla inblandade: ägaren, tränaren, ryttaren, skötaren och hästen.

Det finns också ett flertal vandringspriser och finast av alla är så klart Tophampokalen i Grand National, en magnifik silvertrofé som nu delas ut för 48:e gången till ägaren av den segrande hästen.

Staffan Möllers Vandringspris till dagens bästa hinderryttare är nyinstiftat till hedrande av Strömsholmsprofilen Staffan Möller som avled tidigare i år. Priset erövras av den ryttare med svensk licens, proffs eller amatör, som uppnår högsta poängtal enligt en särskild poängskala.

Ylva Engbloms Vandringspris till dagens bästa amatörryttare har de två senaste åren vunnits av Kim Stern. Även här gäller en särskild poängskala.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej