Texas. Efter tre omgångar av årets HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship har Sverige en representant i finalen som rids i Abu Dhabi i november.

Tina Henriksson, vår främsta ryttarinna på 2000-talet på slätt med två nationella championat och två Fegentrichampionat, vann lördagens löpning på Sam Houston Race Park i Texas.

Hon red favoriten Uptown Sandy Girl och hade läget under kontroll hela vägen. Var trea från start, gick till front innan upploppets början och gled sedan iväg till seger med sex längder.

Cindy Klinkenberg från Nederländerna var tvåa och norskan Willa Synöve M Schou kom fyra. 

 

 
 
 
 
 
 
 

Italien. Elliot Öhgren tog en hedrande fjärdeplats i årets första Fegentrilöpning för de manliga ryttarna på Ippodroma di San Rossore i Pisa i söndags.
Han låg länge med som trea, hade litet trafikproblem in på upploppet och tappade mark men kom tillbaka till en fjärdeplats.

Loppet vanns av Mark Galligan från USA och tvåa var spanjoren Gonzalo Pineda Carmena, 2015 års Fegentrichampion som nu åter är spansk representant.
För första gången sedan 2003 har Ungern en manlig Fegentriryttare. Det är
Milán Kovács och han kom sexa i sin första Fegentrilöpning. Om galoppen i Ungern kan sägas att det tävlas på Kincsem Park i Budapest från april till november och det finns ungefär 450 hästar i träning. Se Fegentriloppet i Pisa här :

 

 

Händelserik helg med Fegentri

Italien. Mer från det internationella amatörryttarförbundet Fegentris 63:e årsmöte i Pisa i nästa utgåva av nyhetsbrevet.

 

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej