Kalender för Sheikha Fatima-serien

Det har nu publicerats en kalender med datum för löpningarna i årets HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship på www.sheikhmansoorfestival.com.

Amatörryttare som är intresserade att delta ombedes att lämna intresseanmälan till hans.engblom1@gmail.com.

Baskrav är fem segrar och ridvikt på 58-59 kg. Loppet på Gärdet brukar vara förbehållet jockeys.   

18 januari   Oman (ingen svensk inbjudan)
     
18 februari  St Moritz, Schweiz  (Fabienne De Geer, fyra)
     
3 mars        Sam Houston Park Texas  (Tina Henriksson, etta)
     
24 april       Marakesh, Marocko  
     
6 juni          Gärdet. Stockholm  
     
12 augusti  Warszawa, Polen  
     
19 augusti  Chelmsford City, Storbritannien  
     
23 september               Duindigt, Nederländerna  
     
24 oktober  Toulouse, Frankrike  
     
november   Abu Dhabi, Förenade Arab Emiraten Final

 

 
 

Irland vann 17 av 28 på Cheltenham

Storbritannien. Landskampskänslan på årets Cheltenham Festival mellan de brittiska hemmahästarna och Irland kom av sig något, de irländsktränade hästarna var för överlägsna. 

Av meetingets 28 löpningar vann irländarna 17. Både på onsdagen och torsdagen vann de sex av dagens sju löpningar. Bäst gick det för Gordon Elliot vars hästar tog åtta segrar och irländske tränarkollegan Willie Mullins var inte mycket sämre med sju tränarsegrar.

Det blev dock brittiska segrar i tre av huvudlöpningarna. Favoriten Altior, tränad av brittiske championtränaren Nicky Henderson och riden av Nico de Boinville, vann Queen Mother Champion Chase. Det blev ny tränarseger för Nicky Henderson i Champion Hurdle med favoriten Buveur D´Air (Barry Geraghty). Vidare vanns Timico Cheltenham Gold Cup av tredjefavoriten Native River tränad av Colin Tizzard och med championryttaren Richard Johnson i sadeln. Favoriten Might Bite (Nicky Henderson/Nico de Boinville) kom tvåa. 

 
 
 

FEGENTRI Annual Report 2017

http://www.fegentri.com/annual-report#dflip-df_18385/1/

 

Från ARK:s styrelsemöte i torsdags

- om att springa tre km på 15 minuter

Styrelsen diskuterade bl.a. det nya kravet vid förlängning av ryttarlicensen för amatörryttare och lärlingar att springa tre km på högst 15 minuter.

Frågan är högst aktuell eftersom åtskilliga – alltför många – ryttare inte har klarat provet och därför inte fått sin ryttarlicens förlängd inför årets säsong.

I ena vågskålen finns ett fullt berättigat krav på att en löpningsryttare ska vara fit, i den andra att ett stelbent förfarande inte får medföra att galoppsporten tappar ett antal ryttare.

ARK:s styrelse har i dag inget önskemål om ändring av regeln. Det kan inte anses som ett oöverstigbart hinder för en normal idrottsutövare att klara provet.

Samtidigt måste det till en uppföljning av årets licensförnyelse-process och det är viktigt att Svensk Galopp i höst påpekar för ryttarna fördelarna med att göra löpningsprovet så tidigt som möjligt medan de fortfarande är i full kondition och innan vintervädret försvårar eller avskräcker från träning. Enligt regelverket ska konditionstestet genomföras i perioden september-januari.    

 

Vårens licenskurser för amatörryttare

Bro Park 14-15 april och på Jägersro 28-29 april då även tidigare licensinnehave kan få göra konditionstestet på tre km.

 

ARK Verksamhetsberättelse 2017

Klicka här: https://view.publitas.com/ark/ark-verksamhetsberattelse-2017/page/1

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej