Tar Josephine Chini nytt Hollywood-pris?

 

Så här såg det ut förra året då Anna Pilroth och Josephine Chini tog pris som bästa jockey respektive TV-presentatör vid HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Darley Awards på Dolby Theatre i Hollywood.

Josephine Chini har återigen nominerats till galan som äger rum fredagen den 6 april.

 

 
 
 
 

Senaste jockeytillskottet: Paul Fitzsimons

Det senaste jockeytillskottet i Sverige är Paul Fitzsimons (37). Han är irländare som har haft sin karriär i Storbritannien. Alla hans 156 ryttarsegrar är tagna där åren 1997-2010. Flest segrar hade han åren 2000-2002 då han tog 29, 34 respektive 24 segrar.

Han var en av flera misstänkta i utredningen av en stor korruptionshärva år 2010 där totalt elva personer, bl.a. fyra jockeys och två hästägare, dömdes till sammanlagt 66 års avstängning. Två jockeys fick vardera 12 år.

Paul Fitzsimons rentvåddes efter ett års processande. Han hade redan då börjat att träna i Lambourn. Fram t.o.m. 2015 tog han ett mindre antal tränarsegrar.

Enligt uppgift på Svensk Galopps hemsida ska han tillsammans med sin svenska fru etablera sig i Ystadstrakten i en icke-galopprelaterad verksamhet. I vinter har han träningsridit på Jägersro för tränarna Hans Adielsson och Andrew Kidney.

- Han (Paul Fitzsimons, red) kommer att bli ett bra tillskott till jockeykåren i Skandinavien, säger Hans Adielsson till SG.

 

 

Falconettei vinner tysk hinderpremiär

Tyskland. Årets första hinderlöpning, en steeplechase, reds i Mannheim i dag söndag. Loppet vanns överlägset av favoriten, 2016 års svenske Champion Hurdle-vinnare Falconettei tränad av Pavel Vovcenko och riden av Lukas Sloup.

Enligt det tyska propositionshäftet har det skrivits ut 17 hinderLöpningar i år. Det är färre än förra året då det skrevs ut 25. Av dessa ställdes fyra löpningar in på grund av vädret eller otjänlig bana och till en löpning fanns det inte tillräckligt många startanmälda hästar.

Av årets 17 hinderlöpningar är fyra häcklöpningar, fyra är Seejagdrennen och resterande nio är vanliga steeplechaselöpningar. På Långfredagen rids en steeplechase i Bremen och till den har Kim Stern anmält sin Crin Au Vent, nu inregistrerad som arabiskt fullblod (?) hos Svensk Galopp. 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej