Bro Park 10 maj.Årets upplaga av Lillis Cup vanns över-raskande av Louise Pettersson på 17-oddsaren Malakai. Det var en högoddsare även på andra plats genom Elin Ahlin på 15-oddsaren Lady Kheleyf. Komben gav 321 ggr.

Elliot Öhgren på Cartouche och Daniel Mattsson på Spirit River hade övertagit ledningen från JosephineChini på Bourbon Bay då fältet svängde in på upploppet. Från en placering mitt i niohästarsfältet arbetade Malakai upp sig alltmer och svepte förbi ledarduon halvvägs in på upploppet. 

Elin Ahlin hade positionssvårigheter på Lady Kheleyf och fick styra ut för att få fritt spår och hann inte fram till vinnaren. I mål skilde det 2½ längd. Malakai var den häst i fältet som tjänat i särklass minst pengar. Spirit River höll till tredjeplatsen.

För Louise Pettersson, som är nyvald skattmästare i ARK:s styrelse, var detta hennes femte seger på 22 ritter sedan debuten i augusti 2015. Under vintern har hon för övrigt skaffat sig montélicens. 

 

Fyra hinderlopp på Strömsholm på lördag

Strömsholm 12 maj. För första gången på länge, kanske någonsin, blir det en tävlingsdag på Österängen innan Grand Nationaldagen som i år är lördagen den 16 juni.

Dock är tävlingsdagen kringskuren av Länsstyrelsens beslut att det råder begränsat tillträde till markområdet av hänsyn till naturskyddet (häckningstid för fåglarna) och att marken på sina ställen är väldigt mjuk på grund av tidigare regn. 

Det innebär att dagens steeplechaselöpning Gyllene Hästen över 4200 m inte kan ridas på de banslingor och över de hinder det var tänkt från början utan får ridas enbart på ”stora” ovalen där de tre häcklöpningarna också ska ridas. En tidigare vinnare av Gyllene Hästen startar 11-årige Moss Cloud (Niklas Lovén). 

 

Kan Calvados ta femte raka i Swartlings 

Strömsholm 12 maj: Nu 13-årige Calvados har vunnit häcklöpningen Swartlings Memorial de senaste fyra åren. 

Trots att han inte har startat sedan i augusti förra året på grund av skada startar Calvados återigen som favorit. Han rids av Niklas Lovén och får motstånd av fyra konkurrenter. 

 

 
 

Jägersro 8 maj. Regerande championryttaren Jessica Vadst red Cara Blanca till spurtseger med en halv längd och tog sin första årsseger. Den lär följas av fler.

I kvällens amatörlöpning över 1730 m skötte Yasmine Nilsson farthållningen från start på Avoriaz. Ledaren uppvaktades närmast av Sofia Presits på Holy Sparkle som övertog ledningen  i slutkurvan men lyckades aldrig skaka av sig Avoriaz helt. Men utvändigt med spetsade öron spurtade Cara Blanca och vann efter strid med en halv längd. Det var andra gången Jessica Vadst vann med Cara Blanca. Förra gången var den 27 juli ifjol. 

 

 

Tredje generationen Johansen trea i debut 

Klampenborg 5 maj.Det var länge sedan en dansk manlig amatörryttare debuterade men i lördags hände det alltså i form av Mikkel Johansen som blev trea med hästen Indika.

Mikkel Johansens far Jesperär bror till mer kände toppryttaren Jacob Johansenoch hans farfar Jörgen Johansenvar först jockey och sedan framgångsrik tränare på Klampenborg.

Loppet vanns efter receptet ledning från start till mål av CecilieSjörup-Johnsenpå 11-oddsaren Bayonet. Det var ryttarens 10:e ritt och första seger. 

Tvåa, besegrad med 2½ l, kom mycket starkt spurtande Karolin Petterssonmed Martini. Lea Olsenpå favoriten Doc Martin hamnade först på fjärde plats.

 

Ny seger för Karolin Pettersson

Övrevoll 9 maj. Årets första amatörlöpning på Övrevoll vanns av Karolin Pettersson på favoriten Persian Wave tränad av Tobias Hellgren, alltså samma ekipage som vann på Bro Park för ett par veckor sedan.

Från start tog Persian Wave rygg på ledande Asaks Ambition (Silje Strand) och på bortre lång drog ledarduon i väg med flera längder ner till övriga fältet. Slutsvängen togs sida vid sida och duellen fortsatte långt in på upploppet innan Persian Wave var den starkaste och vann med drygt fyra längder. Det var Karolin Petterssons sjätte ryttarseger. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej