Danmark. Vid storloppsdagen med nio löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus den 20 maj vanns två av loppen av amatörryttare. 

Först vann Sabina Gammelgård med Wellington, som med nos besegrade Lea Olsen på Hongkong Star. Sedan vann Amanda Harbjerg med Gowing Gowing Gone. 

 

Lea Olsen nos från tre tränarsegrar

Danmark. 12-faldiga danska championryttaren Lea Olsen kan inte bara kan rida, nu har hon visat att hon även kan träna hästar.

Med färsk amatörtränarlicens och tre hästar i stallet hade hon en klang- och jubeldag i Århus den 20 maj. Själv blev hon målfotoslagen med Hongkong Star men sedan vann Sir Danzbo och Ventuari. De reds av Kajsa Lindsjö respektive Elione Chavez

 

 

 

Femte segern för Willa Synöve M. Schou

Övrevoll 24 maj. Willa Synöve M Schou var snabbast iväg från start med favoriten Denico men backade ner till en tredje-plats och återtog sedan ledningen halvvägs in på upploppet. Utvändigt attackerade Mina Haug med Stogas Dancer men Denico lyckades hålla undan med nos. Det var femte ryttarsegern för Willa Synöve M Schou som red sin första löpning i september 2014. 

 

ARK-klubbnål ger fri entré

Liksom tidigare år är det fri entré på Strömsholm den 16 juni mot uppvisande av ARK:s klubbnål som kostar 50 kr. Kontakta hans.engblom1@gmail.com

 

Elliot Öhgren rider i Budapest

Ungern. Det blir fem startanden i de manliga ryttarnas Fegentrilöpning på Kincsem Park i Budapest i morgon söndag. Elliot Öhgren rider hästen Perfect Too. Loppet rids kl. 15.30.

Det är första gången på många år som de manliga Fegentriryttarna tävlar i Ungern. En förklaring är att Ungern inte har haft någon manlig Fegentriryttare sedan år 2003, men i år har de Milan Kovacs

USA-ryttaren Mark Galligan, som vann Fegentriloppet i Pisa, skadades allvarligt då han slungades av mot ett träd i en Point-to-Point-löpning på den franska landsbygden för tre veckor sedan. Enligt tillgängliga uppgifter lär han få en bestående synskada. Loppet ingick i den nya hinderryttarserien Gentlemen´s  League. Det planeras för ett Charity race där behållningen ska gå till Mark Galligans sjukhuskostnader. 

 

 
 

Stort utländskt intresse för Strömsholm

Strömsholm 16 juni. Det har anmälts påfallande många icke-skandinaviska hästar till Svenskt Grand National och Svenskt Champion Hurdle. 

 
En häst har anmälts till båda löpningarna, sjuårige Bialco som ägs av MortenBuskop, norrmannen som numera har del i driften av Hjortebo Stutteri i Danmark, och tränas av Lucinda Russell i Skottland. Franskfödde Bialco har tagit tre raka andraplatser i häcklöpningar, senast den 7 maj på banan i Ayr.

Morten Buskop har vunnit Grand National en gång tidigare tidigare, år 2007 med Neptune Joly som tränades av Lucinda Russells svärfar Michael Scudamore. Han har även vunnit Champion Hurdle med General Ledger år 2009. Morten Buskop köpte Bialco så sent som den 10 januari i år.

Den brittiske tränaren Jeremy Scott har anmält två hästar. Rutinerade 12-åringen Notarfbad har tagit sex hindersegrar, varav fem i steeplechaselöpningar, och är anmäld i Grand National. Åttaårige Unison har totalt 14 segrar, åtta av dem i häcklöpningar, och är aktuell för start i Champion Hurdle. 

Det har även anmälts flera hästar från Tyskland och Tjeckien till dagens två huvudlöpningar. Nu på måndag den 28 maj anmäls det till standardlöpningarna. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej