Bro Park 18 novemberLouise Pettersson tog sin sjätte ryttarsegern sedan debuten för tre år sedan och tre av dem har skett i sadeln på Magical Red, ägd och tränad av förra amatörryttarinnan Ann-Marie Säberg. 

Loppet gick över 2350 m. Som det ofta sker i amatörlöpningar gick det fort från start. Zäta (Linde Niklasson) och Mors (Elin Rödjare) roffade tidigt åt sig flera längders ledning före de övriga i niohästarsfältet. Blivande vinnaren Magical Red höll sig som fyra/femma. 

Fortfarande vid ingången till upploppet hade ledarduon ett klart försprång men Louise Pettersson på Magical Red avancerade allt mer och övertog ledningen 300 m kvar. Sedan blev det spel mot ett mål och Magical Red vann lätt med 3½ längd närmast före hastigt spurtande Good Lad (Daniel Mattsson). Zäta höll till tredjeplatsen och fyra blev Eastwood (Elliot Öhgren) som också kom mycket fort sista biten in mot mål.

Det hårdnar till i kampen om amatörryttarnas championat på Bro Park. Både Tina Henriksson och Jessica Vadst har vardera tre segrar. Sedan är det fyra ryttare med vardera två segrar och bättre placeringar än de två i toppen. Det återstår tre amatörlöpningar att rida. 

 

Viktlättnad för kvinnliga jockeys i Japan

Japan. Japanese Racing Authority meddelar att kvinnliga jockeys med början i mars nästa år kommer att ha viktlättnad med 2 kg även när de ridit klart sin lärlingstid. 

Enligt det nuvarande systemet har ryttare viktlättnad under fem års tid upp t.o.m. 100 segrar. 

Det nya systemet har influerats av det regelverk som infördes i Frankrike i mars 2017 och som inneburit att kvinnliga jockeys har fått dubbelt så många ritter som dessförinnan. 

 
 
 
 

Övrevoll 22 november. Emelie Finckenhagen tog årets andra ryttarseger och det i sadeln på egna hästen Queen´s Delight, en häst hon även tog sin första seger på i oktober 2015. 

Cromer (Karolin Pettersson) syntes tämligen omgående i ledningen men fick nöja sig med en femteplats i mål. På upploppet var det i stället Emelie Finckenhagen på Queen´s Delight som var starkast och vann efter invändig resa. Tvåa kom Dubai Next (Linda M.A. Dahl). Årets ryttarchampion Willa Synöve M. Schou avslutade säsongen med en sjundeplats på Youessey. 

 

 

Vem vann för 15 år sedan?

Täby Galopp 25 november 2003. Löpningarna skulle egentligen ha ridits söndagen den 23 november men på grund av att banan var otjänlig flyttades löpningarna två dagar. Detta medförde massor med strykningar. 

Efter nio strykningar kom sex hästar till start i dagens amatörlöpning. Två manliga ryttare var först i mål, Mikael Tjernström vann på Red Angus med en längd före Dennis Persson på Brave Knight, och trea kom Sissi Dysell på Catanzaro. Alla tre ryttarna är i dag i högsta grad aktiva på Bro Park i olika roller. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej