Jägersro 4 oktober. Louise Arnshed tog sin tredje seger för året och även totalt när hon smått överlägset vann loppet om vandringspriset Silversadeln med Littleredcorvette.

28-åriga Louise Arnshed red sin första löpning år 2011 men det var först sommaren 2016 som det blev mer frekvent och i vintras tillbringade hon två månader i USA som stipendiat. 

Loppet reds över 2400 m. Vid målgång ett varv kvar låg Littleredcorvette näst sist av sju. In i slutkurvan ryckte Jessica Vadst åt sig ledningen på Clauses Madame alltmedan Louise Arnshed alltmer fick upp farten på Littleredcorvette som övertog ledningen halvvägs in på upploppet. Sista biten var det ren defilering. Trea kom Elliot Öhgren på Eastwood. 

 

ARK:s Höstmöte på Jägersro

ARK håller Höstmöte söndagen den 4 november

kl. 11 i Tränarrummet. Smörgås serveras

 
 

Fel häst ströks

Storbritannien. Mångårige hästägaren Craig Buckingham överväger att lämna galoppsporten sedan hans häst Magic Pulse felaktigt ströks i stället för en annan häst i Sprint Final (25.000 GBP) i Nottingham på onsdagen. 

Det var i samband med lastningen vid startplatsen som hästen Operative eventuellt skadade sig och startern lämnade ett felaktigt besked om vilken häst som skulle strykas.  

Den minnesgode kommer ihåg när hästen Starski ströks på Göteborg Galopp den 27 juli 2008 på grund av att sekretariats-personalen förväxlade hästen Henrik, som skulle strykas, med att tränare Henrik Engblom hade starthästen Starski i samma lopp. Henrik som Henrik! 

 

Brittisk tränare fick ritt på Bro Park 

Bro Park 10 oktober. På den preliminära startlistanhade den brittiske tränaren Robert Cowell en ritt på hästen Franciskus. Det visade sig senare att Svensk Galopp (SG) hade förväxlat hans namnförkortning med Christopher Roberts.  

Det hör till historien att Robert Cowell hade sin häst Prohibit till start i Lanwades Stud Jägersro Sprint-LR på Jägersro år 2010, därför finns han med i SG:s Sportsystem som tränare. 

 

Vem blir champion, Presits ./. Vadst?

Med tolv amatörlöpningar kvar att rida, åtta på Bro Park och fyra på Jägersro, är striden hård om championatet. 

Det är två ryttarinnor med hemvist på Jägersro det handlar om, titelförsvararen Jessica Vadst och Sofia Presits som är yngre syster till förra årets ”runner up” Julia Presits

Båda ryttarinnorna har vardera fem segrar men Sofia Presits har sju andraplatser mot en enda för Jessica Vadst. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han kom, sågs och segrade. Den brittiske gästhästen Thundering Blue tjusade mången besökare vid sin seger i Stockholm Cup-Gr 3 på Bro Park den 23 september.

I programbladet och Svensk Galopps Sportsystem stod skimmeln angiven som hingst. Enligt brittiska källor kastrerades Thundering Blue för nästan två år sedan, den 16 november 2016, och har tävlat som valack alltsedan dess. 

Efter påpekande har Svensk Galopp (SG) nu ändrat från hingst till valack i Sportsystemet och uppger att det stod hingst i de handlingar som SG fått in. 

 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej