Elliot Öhgren hinderchampion i Väst

Elliot Öhgren, här på Elegant Devil i en häcklöpning för Fegentriryttare i Pardubice i Tjeckien. blev hinderryttarchampion på Göteborg Galopp. [Petr Sedivy Photography]

 

Eftersom tävlingsdagen den 21 oktober på Göteborg Galopp har ställts in är årets västsvenska galoppsäsong slut efter sex tävlingsdagar. 

Sex häcklöpningar har ridits och enda dubbelsegrande ryttare blev 20-årige Elliot Öhgrensom alltså kan titulera sig västsvensk hinderryttarchampion. Hans två segerhästar har varit Painters Easel och Magic Kitten. Tio ryttare har ridit på hinder, fem amatörer och fem proffs. 

 

 

 

Ny seger för Jonna Larsson

Klampenborg 13 oktober. Åtta ryttare, samtliga amatörer, deltog i lördagens kombinerade amatör- och lärlingslopp. 

Jonna Larsson red sin egentränade Rutalkingtome till seger i Odense för fem veckor sedan i en löpning mot professionella ryttare. Stärkt av det tog hon en ganska komfortabel seger med Rutalkingtome i lördags. Det var hennes åttonde ryttarseger och 15:e tränarseger totalt i karriären. 

Tvåa kom Cecilie Sjörup-Johnsen på Barnaby och trea var Mikkel Johansen på Very Special.

 

 

 

Mina Haug vinner igen på Royal Starlight

Övrevoll 11 oktober. Svensktränade Royal Starlight trivs bra med norskan Mina Haug i sadeln. 

Paret vann loppet om vandringspriset Silverstöveln på Strömsholm och nu var det dags för segerdefilerimg igen. På fem ritter har det blivit två segrar, en andra- och en tredjeplats. 

Ett varv kvar i det 2400 m långa loppet övertog Royal Starlight ledningen och paraderade sedan helt ensam ända in i mål. Tvåa blev Willa Synöve M. Schou på Eyecatching. 

 

 
 

Blygsamma resultat för hinderryttarna

Tjeckien. 11 av 20 hästar fullföljde söndagens spektakulära hinderlöpning Velka Pardubicka över 6900 m och med ca två miljoner kronor till vinnaren.

Segerryttaren Jan Faltejsek vann loppet för femte gången på sju år! Denna gång hette segerhästen Tzigane Du Berlais.

Niklas Lovén kunde inte upprepa bravaden från förra året då han mycket meriterande kom trea på Delight My Fire. I dag föll han av sin häst (unseated rider). 

I skrivande stund är resultatet inte känt för de två första ritterna som Niklas Lovén hade i dag.

Elliot Öhgren blev femma av sex deltagare i lördagens häcklöpning för Fegentriryttare. Loppet vanns av Sverigebekante Michal Miksovsky som red på svensk licens åren 2014-2015. 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej