ARK GaloppNytt nr 500

Det här är det 500:e numret av ARK:s nyhetsbrev ARK GaloppNytt.

Vi har alltsedan det allra första numret den 12 februari 2012 kontinuerligt skrivit om främst svensk amatörryttarsport och våra ryttares framfart inte minst internationellt. 

Layouten har till viss del förändrats under årens gång men vårt budskap om amatörryttarsporten som en för svensk galoppsport oumbärlig beståndsdel är detsamma
 
 

Taittinger Skandinavisk Ladies Cup  

 

 

Klampenborg 2 september.

Efter en hård upploppsduell vanns årets Taittinger Skandinavisk Ladies Cup av Cecilie Sjörup-Johnsen på Finn Ind Again. 

Det var hennes tredje årsseger och även tredje seger totalt. Hon red för övrigt sin allra första löpning för två år sedan just i Taittinger Ladies Cup och kom då sexa av tio på familjehästen Pour Toi. 

Tvåa i årets löpning, besegrad med huvud, blev debuterande Camilla Kiefer på Mamut Carl Ras. 

Bäst av fyra svenska ryttarinnor var fjärdeplacerade Yasmine Nilsson på Hongkong Paradigm.

 
 
 
 

Syskonen Öhgren etta-tvåa i SM


SM-vinnaren Alina Öhgren gratuleras av ARK-ordföramden Hans Engblom. Foto: Elina Björklund. 

 

Bro Park 4 september. Den 25:e upplagan av SM för Amatör-ryttare vanns av 17-åriga Alina Öhgren på favoriten City Bridge. Hon vann med ¾ l närmast före 2015 års SM-vinnare, brodern Elliot Öhgren som red hästen The Gurka. Trea blev Stephanie Demmler på Franciskus. 

 

 

Naomi Heller ny Fegentritvåa

 

 

Turkiet. Efter helgens två Fegentrilöpningar i Istanbul har  Naomi Heller från Schweiz avancerat till andra plats i rankingen. Hon vann söndagens löpning närmast följd av ledande tyskan Lilli-Marie Engels, i lördags var ordningsföljden den omvända. Både Jessica Vadst och norskan Willa Synöve M. Schou (struken i lördags) var oplacerade i söndags. Ny löpning i Magdeburg på lördag. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej