Jonna Larsson skrällde i Odense

 

 

DanmarkJonna Larssonstod för lördagens största     skräll   på Fyens Vaeddelöbsbane i Odense då hon  segrade med sin  egentränade Rutalkingtome som vann till 17 gånger pengarna.

Det var hennes andra årsseger och sjunde ryttarseger  totalt sedan debuten för elva år sedan.

Inte oväntat vann även danskan Lea Olsen ett lopp.  Det skedde med Sir Winston som närmast slog Linda  Bro som red Frankthetank. För Lea Olsen var det 11:e  årssegern i Danmark. Hon har även segrat på Jägersro  och Övrevoll. 

 
 

Niklas Lovén vann även reprisen

 

Övrevoll 6 september. Dagens häcklöpning skulle på förhand bli en match mellan Niklas Lovén på Jessy´s Wonder och Danny Patil på Justin Case. 

Senast de möttes på Göteborg Galopp den 29 juli vann Jessy´s Wonder och så gjorde han även denna gång. Övriga tre medtävlare var inte i närheten av ledarduon. 

Liksom i tidgare hinderstarter låg fyraårige Jessy´s Wonder hårt på från start. Helt klart är talangen Jessy´s Wonder med litet finslipning en häst för de större häckloppen i Skandinavien. 

Han tränas av mångfaldige svenske tränarchampion på hinder Dennis Persson och ägs av nybildade Stall Mälarpiraterna. Om hästägarfärgerna må man ha åsikter, det är nämligen en plagiering av den välkända dressen för den brittiske storhästägaren på hinder J.P. McManus.

 

Lilli-Marie Engels rider mot championatet

 

Tyskland.18-åriga tyskan Lilli-Marie Engels vann lördagens Fegentrilöpning i Magdeburg och tog därmed sin femte Fegentriseger för året. Hon har tidigare vunnit två löpningar i USA samt på Bro Park och i Istanbul. 

Sett till poängställningen har hon nu närmast punkterat striden om championatet. Hon har 192 poäng mot 140 poäng för Naomi Heller från Schweiz som blev fyra i Magdeburg.

Åtta ryttarinnor från sju nationer deltog i loppet. Jessica Vadst råkade ut för att hennes häst ströks men fick rida en reservhäst som tränades av Günter Lentz. I början på 1970-talet red han som jockey på Täby Galopp och arbetade åt tränare Britta Strokirk. Det blev en anonym sjundeplats för Jessica Vadst i Magdeburg placeringen efter norskan Willa Synöve M. Schou.

 

Ny tysk seger i World Cup of Nations

Övrevoll 6 september. Kvällens amatörlöpning var vikt åt Fegentri World Cup of Nations med ryttare från sex länder. Det blev inte oväntat tysk seger genom Vinzenz Schiergen som red DJ´s Dream.

21-årige Vinzenz Schiergen har nu vunnit två av årets tre ridna löpningar och gett Tyskland en mycket klar ledning med 23 poäng. Emilie Finckenhagen blev tvåa med Gobertier och Norge avancerade därmed upp till andra plats i rankingen med 9 poäng. Italienskan Danila Cherio blev trea med Stogas Dancer och Italien ligger nu på tredje plats med 8 poäng. 

Från tävlingsdagen ska också uppmärksammas att Charlotta Ericsson, vars häst var struken i Fegentriloppet, hade ritter mot proffsen i två löpningar. Hon tog en andraplats på skrällen Hello Trouble, som vid seger hade gett 64 ggr pengarna, och var trea med 15-oddsaren Otama Obama. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej