ARK Amateur Festival Race

Vad har amatörlöpningen på Bro Park den 21 september gemensamt med Grupplöpningen Badener Meile i Baden-Baden?

Jo, ett hederspris. År 1988, alltså för 30 år sedan, vanns Gr 3-loppet Badener Meile av hästen Island Reef som tränades av Lennart Jarvén. Segerryttare var Andrzej Tylichi. Sedan 2015 har loppet uppgraderats till Gr 2.

Det pris, en glasskål med silverkant, som Lennart Jarvén fick har han skänkt till ARK. Det ska nu användas som hederspris till segrande hästens ryttare i amatörloppet den 21 september. Med anledning av Stockholm Cuphelgens tema Festival of Swedish Racing har loppet fått byta namn från Järnhandicap till ARK Amateur Festival Race. I övrigt är proppen densamma. 

 

Josephine Chini rider på Wiens Derbydag

 

Österrike. På söndag rids det österrikiska Derbyt på banan Magna Racino strax utanför Wien.

Tävlingsdagen innehåller två amatörlöpningar, ett lopp som ingår i Longines World Fegentri Championship Ladies och ett damlopp för tidigare Fegentriryttare. 

I det senare loppet deltar Josephine Chini, Fegentrichampion 2015, på hästen Lashain. Hon möter bl.a. Lara LeGeay från Frankrike som var Fegentrichampion år 2016, Hana Jurankovafrån Österrike, Fegentritvåa år 2016, och Manuela Slamanig från Schweiz som var bronsmedaljör år 2013. 

Varken Jessica Vadst eller Willa Synöve M. Schou deltar i det ordinära Fegentriloppet.

 

Vänner av hindersport, ställ upp!

På lördags rids fyra hinderlöpningar på Strömsholm. Dessvärre med små startfält men ändå fullt spelbara.

Svensk Galopps fullmäktigegrupp har beslutat att det ska finnas hindersport även på Bro Park men Svensk Galopps styrelse är som bekant ambivalent till byggande av hinderbanor på grund av ekonomiska skäl.

Svensk hindersport behöver därför allas stöd och uppmärksamhet. Kom till Strömsholm och ha en trevlig eftermiddag eller spela på löpningarna hemifrån.    
Av HE

 

Spännande amatörlopp på söndag

Göteborg Galopp 16 september. Tolv hästar har startanmälts till söndagens amatörlöpning som är Börjes Champion ARK Cup avd. 10. Fem av de tio ryttare som har högst poäng i ryttarserien ska rida så det kan bli omkastningar i rankingen. 

 

 
 

Norge tvåa i World Cup of Nations

Emilie Finckenhagen 

USA. Av fyra planerade löpningar i Fegentri World Cup of Nations i USA blev det till slut två som reds. 

På grund av regnoväder ändrades banunderlaget från turf till dirt track både i söndags på Parx Racing och i måndags på Delaware Park. Efter flera strykningar startade fyra resp. sex hästar.

Norskan Emilie Finckenhagenvann på Parx Racing med hästen Arch Contender och kom trea i loppet på Delaware Park. Där segrade frans-mannen Alexis Lerneroch tvåa kom tyskan Susanne Rose

Därmed gick slutsegern till Tyskland med 32 poäng med Norge på andra-platsen med 23 poäng och Frankrike på tredjeplatsen med 16 poäng.

 
 
J.P. McManus är irländare, inte britt

Nyhetsbrevet rättar. Även om affärsmannen och hästägaren John PatrickJ.P.” McManus (67) har åtskilliga hinderhästar i träning i Storbritannien är och förblir han irländare med många hästar i träning även på den gröna ön. Han är född i Limerick. 

 

Fys- och konditionstest

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej