Femte segern för Alina Öhgren

 

Alina Öhgren 
Arkivfoto: Elina Björklund.

 

Övrevoll 19 septemberAlina Öhgren hade en ganska lätt uppgift i eftermiddagens amatörlöpning.  

Hon red formhästen Stenid som vunnit så sent som i söndags på Göteborg Galopp. Nu tog Stenid lätt sin femte årsseger och det var andra gången på Övrevoll med Alina Öhgren som ryttare. För 17-åriga Alina Öhgren var det hennes totalt femte seger. 

Tvåa i loppet blev Willa Synöve M. Schou på Asaks Ambition.

Stenid tränas av Henrik Engblom som själv tog en ryttarseger ett par lopp tidigare, för ovanlighets skull på slätt, med sin egen Bourbon Bay. 

 
 

15 gör upp om Prix de l´ARK

Daniel Mattsson är den enda av ryttarnas i årets Prix de l´ARK som vunnit loppet tidigare. Här målbilden från 2017 med tre av årets ryttare: Daniel Mattsson-Glory Days, Jessica Vadst-Black Redstart och Emma Nordin-Mykita. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 23 september. Skandinaviens segerrikaste amatörryttare Lea Olsenrider för första gången på Bro Park nu på söndag i Prix de l´ ARK. Hon rider hästen Doc Martin, som hon nyligen vann med på Klampenborg. 33-åriga Lea Olsen har tagit inte mindre än 171 segrar. 

Endast en av söndagens 15 ryttare har vunnit loppet tidigare. Det är Daniel Mattsson som vann ifjol med Glory Days.

Loppet Prix de l´ ARK instiftades 1980 och första upplagan vanns av Lennart Sachs på Hillability som bar 75,5 kg. 

 

DM for Kvindelige ryttare 2018

Danmark. På tisdag avgörs Danskt Mästerskap för kvinnliga ryttare i två löpningar på Racing Arena i Ålborg. Tio ryttarinnor deltar, sju amatörer och tre professionella. 

 

Blir Kim Stern ny hindertränarchampion?


Dennis Persson                              Kim Stern

 

Blir det skifte på tronen som landets mest vinstrika hindertränare?

Dennis Persson har varit landets vinstrikaste hindertränare i tio år, från 2008 och t.o.m. 2017. I år ser det annorlunda ut. Det är Kim Stern som efter dubbelsegern i HM Drottningens Pris (Torres) och HM Konungens Pris (Crin Au Vent) på Strömsholm har övertagit ledningen i hindertränarnas topplista. Sex hinderlopp återstår att rida. 

 
 
 

Eddwin Schmidt Christiansen vann dubbelt

Vi sticker mellan med en bild från ponnygaloppen på Göteborg Galopp i söndags. Här tog Eddwin Schmidt Christiansenen snygg dubbelseger i kat. B (Secret Ballerina) och kat. D med She´s a Super Star (Foto: Stefan Olsson). Han är en av de mest framgångsrika ponnygaloppryttarna just nu och det kanske bästa är att han börjat rida stor häst hos tränare PeterJardby i Skåne. Så här har vi måhända en framtida amatörryttare. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej