Bro Park 23 september. För andra året i rad vanns Cupdagens amatörlöpning Prix de l´ ARK av Daniel Mattsson. Ifjol red han Glory Days, i år hette segervapnet Ghashaam.

Philadelfia (Louise Arnshed) var den av täthästarna som höll bäst men passerades 200 m kvar av Ghashaam. Invändigt kom Malakai (Louise Pettersson) som skjuten ur en kanon men lyckades inte rå på Ghashaam som vann med en längd.

 

 

Seger nr 10 för Sofia Presits

När 18-åriga Sofia Presitsvann med Elbling på Göteborg Galopp den 16 september tog hon sin tionde ryttarseger. Hon rider därmed utan viktlättnad i amatörlöpningar fortsättningsvis.

 

Elliot Öhgren oplacerad i Mannheim

Tyskland. Det reds två löpningar i Longines World Fegentri Championship i Mannheim i går. 

I de manliga ryttarnas löpning kom Elliot Öhgren på sjätte plats av sju. Fransmannen Kevin Braye vann loppet. Naomi Heller från Schweiz vann damloppet närmast före tyskan Lilli-Marie Engels. Norskan Willa Synöve M Schoukom sjua av åtta. 

Det har gjorts en liten justering av poängen i damserien. Hästen som Naomi Heller vann på i Karlovy Vary i Tjeckien har diskats i efterhand på grund av doping. Segern och 20 poäng går i stället till Lilli-Marie Engels. 

Det reds även en steeplechase. Här tog åttaårige Wützelmann sin fjärde årsseger, denna gång riden av D. Declercq. Tränar gör Anna Schleusner-Fruhriep som ungefär samtidigt vann stayerloppet på Bro Parks Cupdag med Summershine. 

 

Bro Park 21 september. Josephini Chinitog sin första seger för året när hon enkelt paraderade hem ARK Amateur Festival Cup i sadeln på Black Label som gjorde sin första start efter kastration. 

Från start satt Label Black i rygg på ledaren och tog över vid 400 meterspålen. Tvåa blev Sofia Presits på starkt spurtande Haweswater som såg till att tränare Caroline Malmborg fick en dubbelseger. Lady Kheleyf (Louise Arnshed) ledde från start och höll klart godkänt till tredjeplatsen. Elva hästar startade
 
 

Cupdagen tappar publik

Publiksiffran på Stockholm Cupdagen i söndags blev inte vad man hoppats på. 

Det kom 1.684 besökare jämfört med 2.547 förra året och 3.420 år 2016 då Cupdagen avhölls på Bro Park för första gången. Det har alltså skett en halvering sedan 2016 då Bro Park var nytt och intressant. 

Sett till tävlingsdagen med alla de internationella gästhästar som förhöjde det sportsliga var årets Cupdag den bästa av de tre, och en av de bästa någonsin. År 2015 då Cupen reds på Täby Galopp för sista gången kom det 2.224 personer.

Varför kommer folk inte tillbaka till Bro Park? Beror det på faciliteterna, läktarbyggnadens otillräckliga utrymmen och bristande trivsel, serveringsutbudet, kommunikationerna? 

Här har Svensk Galopp en grannlaga uppgift att ta reda på anledningen till det stora tappet av publik. 

Och inte heller sett till totalisatorspelet var dagen en höjdare med ett spel som var drygt fyra miljoner kronor sämre än förra året trots att ATG återigen backade med Grand Slam på V 75.                     

Svensk Galopps mål att få 4.000 besökare på sju av årets tävlingsdagar ter sig alltmer som en utopi.                         Av HE

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej