Bro Park 3 april. Det var ledning i princip från start till mål för Malva Blademo på Persian Wave i årets första amatörlöpning.
Detta var blott andra ritten för 16-åriga Malva Blademo som debuterade i december och då kom tvåa på 40- oddsaren Surfers Paradise. En lysande start så här långt. Tvåa kom Emma Nordin på Zäta som aldrig fick närkontakt med ledaren och blev slagen med 2 1⁄2 längd. Enge River spurtade gott från en köplats och blev trea under Alina Öhgren. Sju hästar startade.

På söndag rids nästa amatörlöpning som gäller Börjes Champion ARK Cup avd. 1. Åtta hästar har startanmälts.

Utlandsäventyr för Fegentriryttarinnorna

Det rids två Fegentrilöpningar med svenskt deltagande i helgen.
På lördag gör Sofia Presits sin första ritt som Sveriges deltagare i Longines Fegentri World Championship. Loppet rids i Oman och Sofia Presits rider hästen TM Full Tilt Boogie. För Norge deltar Willa Synöve M. Schou.

Tina Henriksson, som kom femma då det första loppet i den nyinstiftade ryttarserien Amateur Riders Champion Cup reds i St Moritz i februari, rider i Pisa i Italien på söndag.

 

Svensk Galopp stavar rätt numera

Tillhör Ni dem som fått följande automatiska svar från Svensk Galopp?
”Tack, ditt mail har mottagits, tänk på att sportrellaterade frågor ska sändas till [email protected]”.

Har Ni tänkt på att relaterad stavas med enkel-l, inte dubbelt l. Efter påpekande har Monica Wolf meddelat att stavningsrättelse har gjorts.

 

Tabell för viktskillnad vållar problem

Tillämpningen av tabellen för viktskillnad då fyraåriga hästar möter äldre hästar i hinderlöpningar har vållat problem för Svensk Galopps Sportavdelning.
I tre av årets häcklöpningar på Göteborg Galopp har fel vikt angetts i det publicerade propphäftet. Det gäller Maidenhäcklöpningen den 12 maj, Novishäcklöpningen den 18 augusti och Novishäcklöpningen den 31 augusti. Rättelse av vikterna har nu gjorts meddelar Stefan Jönsson.

 

Tysk hemmaseger i Köln

Tyskland. Det reds en löpning för manliga ryttare i Longines Fegentri World Championship i Köln i söndags.
Det blev tysk hemmaseger genom en icke-nominerad ryttare som närmast slog Vinzenz Schiergen, nominerad ryttare för Tyskland. Trea kom fransmannen Alexis Lemer. Ryttare från sex nationer deltog. Elliot Öhgren hade tackat nej till inbjudan.

 

Wutzelmann tog första årssegern

Tyskland. Förra årets segerrikaste hinderhäst i Tyskland Wutzelmann vann en steeplechase i Mannheim i söndags. 
Wutzelmann reds av Strömsholmsbekantingen Lukas Sloup. Wutzelmann ledde från start till mål men konkurrenterna kom allt närmare inför målgång och segermarginalen blev hals till tvåan Tinkers Lake inför 8.000 åskådare på banans årspremiär. Åtta hästar startade. Niklas Lovén skulle ha ridit i loppet men hans häst Jupiter ströks.

 

 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej