Italien. Tina Henriksson blev tvåa i söndagens Amateur Riders Champion Cup i Pisa.

- Efter ryttarbyten då tre av de inbjudna ryttarnas hästar var strukna, satt jag på en avsevärt bättre häst. Men lyckades bli slagen på mållinjen av den italienske ryttaren Alberto Berton, sms:ar Tina Henriksson.

Alberto Berton vann förra årets manliga Longines World Fegentri Championship. Trea blev tyskan Larissa Biess. Ryttare från sex nationer deltog i loppet. 

SE LOPPET HÄR

 

Niklas Lovén segrade i Milano

Italien. Vilken helg för Niklas Lovén!

Först seger med Moss Cloud i Jockeyklubbens Stora Pris på Blommeröd i lördags och sedan placerad 2-5-1 i tre hinderritter i Milano i dag.

 

Giganternas kamp om hinderchampionaten

Två brittiska och två irländska tränare dominerar hindersporten på örikena. Hindersäsongen där lider mot sitt slut.

Paul Nicholls jagar sitt 11:e brittiska tränarchampionat och på Irland har Willie Mullins stor chans att bärga sitt 12:e championat. Efter lördagens Grand Nationaldag på Aintree är ställningen följande. 

För de irländska tränarna gäller dessutom att Willie Mullins har tagit åtta segrar i Storbritannien och hans hästar har sprungit in 1,4 milj GBP. Gordon Elliot, som vann Grand National med Tiger Roll, har tagit 50 brittiska segrar och i prispengar har det blivit 1,3 milj GBP. 

 
 

Bro Park 7 april. För andra tävlingsdagen i rad vanns amatörlöpningen av en helt ny förmåga. I onsdags segrade Malva Blademo, i dag Sophia Henelius.

Söndagens löpning gällde årets första avdelning av Börjes Champion ARK Cup. Malva Blademo satt på spelfavoriten Light Treading som dock bara räckte till en femteplats.  

Alina Öhgren syntes tämligen omgående i ledningen med Bourbon Bay och höll täten till en bit in på upploppet. Då kom en pånyttfödd Mindbender (Elin Rödjare) men framför allt Sophia Henelius på Wild Tobacco från formstallet Catharina Vång. Wild Tobacco, som för övrigt segrade i sin årsdebut även förra året, vann med 2½ längd. 

18-åriga Sophia Henelius red fyra löpningar i höstas och nu tog hon sin första seger i årsdebuten. 

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd 1 
 
1.   Sophia Henelius-Wild Tobacco                                   

2.   Elin Rödjare-Mindbender                                    

3.    Alina Öhgren-Bourbon Bay                
 

 

I skuggan av Global Champions Tour

Helgen den 13-16 juni ska ridsportens Global Champions Tour för första gången avgöras i Sverige, närmare bestämt på Stadion i Stockholm, med en total prissumma på 9,3 milj kr.

Just den helgen rids två av Svensk Galopps största årliga tävlingsdagar. Lördagen den 15 juni är det Grand National på Strömsholm och dagen efter är det storloppsdag på Bro Park med ett knippe storlopp som Stockholm Stora Pris-Gr 3 och två klassiska löpningar för treåringarna. Tala om kollision.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej