Inför ARK:s årsmöte på lördag

Egentligen är det först nu inför årsmötet på lördag som det är dags att sammanfatta 2018, ett år som gav två väl meriterade championryttare, Jessica Wadst på slätt och Kim Stern på hinder. I den sportsliga delen hänvisas till ARK:s Verksamhetsberättelse.

Innevarande jubileumsår bjuder på flera utmaningar för en till stora delar ny styrelse. För egen del tackar jag för förtroendet att få ha lett klubben i 18 år, och dess-förinnan ha varit vice ordförande i 12 år. Jag känner mig mycket tillfreds med förslaget att välja Anna Öhgren till ny ordförande i klubben, den sjunde i ordningen i klubbens historia.   

Det är viktigt att Du som medlem i ARK kommer på lördag. Årsmötet är klubbens högsta organ. Där kan Du föra fram Din mening och delta i beslut av avgörande betydelse för klubben.                                                  Av HE

 

Som ny ordförande föreslås Anna Öhgren

Inför Amatörryttarklubbens årsmöte har klubbens ordförande Hans Engblom bett att få lämna posten under pågående mandatperiod. Han sitter dock kvar i styrelsen ett år till. 

Som ny ordförande föreslår val-beredningen Anna Öhgren.
Klubbens ordförande har tidigare varit:

1944-1949  Hans von Blixen - Finecke

1950-1952  Olle Linder

1953-1979  Gustaf De Geer

1980-1988  Björn Zachrisson

1989-2000  Kjell Olsson

2001-2018 Hans Engblom
 
 
 

3.000 hindersegrar för Paul Nicholls

Storbritannien.På Skärtorsdagen tog tiofaldiga championtränaren Paul Nicholls sin 3.000:e hinderseger på brittiska banor.

Segern togs med stoet Kupatana (Harry Cobden) på Cheltenham. Dessutom har han elva segrar på slätt i Storbritannien samt 29 hindersegrar i Irland och Frankrike. 

Paul Nicholls (57) började tränade år 1991. Han vann Grand National på Aintree år 2012 med Neptune Collonges (Daryl Jacobs) men hans troligen mest kända häst är Kauto Star som vann King George VI Chase på Kempton Park inte mindre än fem gånger och Cheltenham Gold Cup två gånger. 

 

Alina Öhgren oplacerad i Marocko
Seger för danskan Victoria Larsen

Marocko. Den i särsklass minst rutinerade ryttarinnan vann Påskdagens HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship som reds i Marrakesh.

Redan på tisdag rids en ny löpning i den Abu Dhabisponsrade ryttarinneserien. Det är i Toulouse i Frankrike och samtliga tre skandinaviska länder är representerade, Norge genom Mina Haug, Danmark genom Cecilie Johnsen-Sjörup och för Sverige rider Josephine Chini som sitter på en av fältets lågviktare. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej