ARK 1944 – 2019, 75 år

 

 

Brittiska hinderhästar rids utan bakskor

Storbritannien. Brittiska hinderhästar tillåts starta utan bakskor. Nu vill British Horseracing Authority (BHA) ändra regeln så att det, liksom i slätlöpningar, blir tvång på skor både fram och bak.

Men förslaget har mött hårt motstånd från ett flertal tränare som vill fortsätta att starta sina hinderhästar utan bakskor. De anser att risken för skador är mindre om en oskodd bakhov slår i baksidan på frambenet. En vanlig skada på hinderhästar är nämligen sparkskador på frambenets senor. 

Innan BHA fattar beslut i frågan ska ett veterinärteam följa upp och granska senskador som skett då hästar sparkat sig själva i hinderlöpningar. 

BHA håller också på att se över regelverket om bruket av spö i hinderlöpningar. Tanken var att restriktivare regler skulle börja gälla redan innan Cheltenhamfestivalen i mars. Men nu är det tveksamt om det hinner bli någon regeländring så snabbt. [Källa: RacingPost]

 

Det är dags att betala Medlemsavgiften 2019

Medlemsavgifterna är en betydande och viktig del av klubbens intäkter och används för löpande utgifter. Så här i början av året ska det t.ex. köpas in hederspriser till årets amatörlöpningar.
Medlemsavgiften är 300 kr och betalas lämpligen in på ARK:s BankGiro 805-8851

 

Storslam för Skåne vid Galoppgalan

 

Vid Galoppgalan i lördags på Bro Park gick samtliga priser till de olika kategorierna som Årets Häst 2018 till Skånetränade hästar. 

 

Har det inträffat förr? Troligen inte, men svårt att kontrollera då det på Svensk Galopps hemsida saknas uppföljning av gångna års vinnare av de olika kategorierna som Årets häst. 

 

Tidigare, t.o.m. 2013, då det gavs ut Svenska Galoppsportens Årsbok finns i vart fall sammanställning över vilka hästar som fått huvudtiteln som Årets Häst alltsedan 1961. Det vore kanske inte för mycket begärt av Svensk Galopp att på hemsidan redovisa alla tiders Årets Hästar. Inför travets Hästgala den 7 februari på Stockholm Waterfront Congress Centre är det full redovisning av travets alla vinnare genom åren.                Av HE

 

 

 

Fegentri har årsmöte nästa helg

 

Schweiz. På lördag håller den internationella amatörryttarfederationen Fegentri sitt 64. årsmöte på platsen där federationen en gång bildades, St Moritz i Schweiz. På kvällen blir det Galamiddag med utdelning av priser till förra årets medaljtagare. På söndag blir det premiär för den nya ryttarserien Amateur Riders Champion Cup förhoppningsvis med Tina Henriksson på en av hästarna. 

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej