Lotta Ericsson skrällde i Silversadeln

 Lotta Ericsson vinner årets upplaga av Silversadeln på skräll-hästen Enge River med huvud före Mikkel Johansen på Myjoker. Foto: Stefan Olsson.

 

Jägersro 24 juli. Det blev ett rejält drag bland spelbongarna då Charlotta Ericsson målfotovann loppet om vandrings-priset Silversadeln med 48-oddsaren Enge River.

Tina Henriksson sände vågat 68-oddsaren Cece Mackmyra till front och ledde ungefär häften av loppets distans 1730 m. De mer betrodda hästarna Dancinginthesand (Jessica Wadst) och Regan Budget (Hillevi Ljungqvist) uppvaktade närmast, och även normalt sett pålitliga platsobjektet A Certain Romance (Elliot Öhgren) fanns i nära anslutning.

I slutsvängen ryckte Dancinginthesand till sig en klar ledning men blev passerad av Charlotta Ericsson på Enge River och även Mikkel Johansen på Myjoker strax före mål. Enligt måldomarrapporten vann Enge River med huvud före Myjoker och sedan var det 2 l till Dancinginthesand. En positiv Cece Mackmyra höll till en fjärdeplats. Tolv hästar startade, det var med andra ord fullt startfält i ett amatörlopp på Jägersro.

För Charlotta Ericsson, som nyligen fyllde 50 år, var detta tredje årssegern och den 17:e segern totalt. Tavlan hon fick i heders-pris får bli en sent kommen födelsedagspresent. Tyvärr blev det ingen prisutdelning värd namnet i vinnarcirkeln.

 

Brittisk Fegentriseger i USA

USA. Efter inställda tävlingsdagar och omstuvade löpningar till följd av den rådande värmeböljan reds det till slut två Fegentri-löpningar för de manliga ryttarna.

Båda loppen reds på Parx Racing. Britten Pat Millman, som red The Rigger till en fjärdeplats på Strömsholm, vann ett av loppen. I det andra loppet var tre icke-nominerade hemma-ryttare först i mål. Förutom Pat Millman var fransmannen Alexis Lemer och USA-ryttaren Mark Galligan de enda nominerade ryttarna som deltog. Tio hästar startade i båda loppen.

I rankingen har Alexis Lemer en betryggande ledning med 50 poäng närmast följd av Pat Millman med 28 poäng och Pablo Laborde från Spanien med 24 poäng. Elliot Öhgren ligger på sjätte plats med 12 poäng. Alexis Lemer är den enda ryttaren som deltagit i alla de tio löpningar som ridits.
 

Emelie Gustafsson vann i Oslo

Arkivfoto (Stefan Olsson) av Emelie Gustafsson vid seger på Jägersro med Rintintin tidigare i år.

Övrevoll 25 juli. Emelie Gustafsson vann kvällens amatör-löpning med Otama Mareld, den häst som hon också tog sin första seger med just på Övrevoll i september ifjol.

Otama Mareld var bra med från start utan att ta ledningen, men vid ingången till svängen släppte Emelie Gustafsson fram sin häst och höll sedan undan för alla angrepp. I svängen var det främst Callaway Of Course (Emelie Finckenhagen) som utmanade och på upploppet kom sedan slitaren Extreme North (Linn Christine Arntzen). Otama Mareld vann med en dryg längd före Extreme North som var huvudet före bra spurtande Dark Money (Mai Elin Fjellheim). 

 

Niklas Lovén red två häcklöpningar idag i Bad Harzburg. Han tog en fjärdeplats och stannade av sin andra häst.

 

Lea Olsen tog en ny dubbelseger

Danmark. För andra gången i år tog Lea Olsen två segrar på en och samma dag. Det skedde på Jydsk Vaeddelöbs-bane i Århus i onsdags då det reds sex galopplöpningar.

Hennes två segerhästar var Minuty Prestige och Naga Jolokia. Hon tog även en andraplats med Hongkong Star och slog då tredjeplacerade Melissa Vesterholm på Dreaming of Love med huvud. Sabina Gammelgård noterade som bäst en andraplats med hästen Miss Van Winkle. Lea Olsen har nu åtta årssegrar.

 

Ny ARK-medlem: Ida Widman

 

Fyra Fegentriryttare rider i helgen

Både Tina Henriksson och Elliot Öhgren har fått ritter i Amateur Riders Champion Cup i Deauville på lördag.

Även i loppet efter, det 64. Prix Georges Courtois för de manliga Fegentriryttarna, rider Elliot Öhgren. Och i tyska Bad Harzburg ska Emma Nordin försvara de svenska färgerna på söndag i Longines Fegentri World Championship Ladies.

Troligen får Willa Synöve M Schou ritt i Deauville på söndag.

 

Vi stöttar Sveriges Fegentriryttare

Amatörryttarklubben

Jockeyklubben

Gunnar Atterholm

Lanwades Stud

Jesko von Koenigsegg

Kjell Sjöberg

G De Geers Fegentristiftelse

GMM Skåne AB

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej