Bro Park 5 juni. Daniel Mattsson tog sin andra ryttarseger för året och 20:e totalt då han red Different Journey till seger i loppet om vandringspriset Silverhästen.

Innerspårets The Gurka (Giovanni Neri) tog ledningen men fick strax Honour Roll (Hillevi Ljungqvist) och Hunter Jack (Sanna Palmlöf) utvändigt om sig med Different Journey som fyra. Ledande The Gurka försvarade sig tappert då Daniel Mattsson släppte fram Different Journey som efter strid vann med en halv längd. Trea kom Sophia Henelius med Passing Star.

Förutom vandringspriset Silverhästen fick Daniel Mattsson som hederspris en häststatyett som ursprungligen vunnits av Lennart Jarvén med Sir Something i JGV handicap (Jägersro Galoppens Vänner, red anm) på Jägersro den 7 oktober 1979. Det var för övrigt den allra sista tävlingsdagen på gräs. Inför tävlingssäsongen 1980 lades bankroppen om och det tävlades under några år på träflis innan underlaget ersattes med dirt track.

Litet besk eftersmak gav segern då Daniel Mattsson fick en dags avstängning för felaktigt bruk av spö. Men eftersom ridförbudet gäller tävlingsdagen den 26 juni på Jägersro och Daniel Mattsson inte har ridit på Jägersro sedan år 2010 kan straffet anses tämligen verkanslöst, utom vid en eventuell upprepad spöförseelse.

 

Lea Olsen vinner på Grundlovsdagen

Danmark. Liksom Sverige har sin Nationaldagsgalopp på Gärdet har Danmark Grundlovsdagsgalopp på Racing Arena i Ålborg där det reds sex löpningar den 5 juni.
Redan i dagens första löpning slog amatörryttarnas Dronning Lea Olsen till med seger på en häst som lämpligt nog heter Godsavethequeen.
Hon red senare i ytterligare tre löpningar med en fjärdeplats som bästa resultat.
Det var Lea Olsens fjärde ryttarseger på 15 ritter i år. Övriga amatörryttare som red mot proffsen under dagen var Pia Gram (trea), Lisa Lindbjerg (fyra) och Jan Olsen (femma)

 

Nytt vandringspris i Måns Memorial

Strömsholm 15 juni. Inför årets upplaga av Måns Alexanderson Memorial har ARK köpt ett nytt vandringspris.

Loppet har ridits sedan 1990 men det ursprungliga vandringspriset har inte kommit tillrätta på senare år. Därför tävlas det i år om ett nyinköpt vandringspris.
K 3-ryttmästaren 
Måns Alexanderson (1920-1989) var chef för Ridskolan Strömsholm de sista elva åren innan den definitiva militära avhästningen 1968. Han tävlingsred själv både på slätt och hinder men gjorde en ännu större gärning som utbildare av galoppryttare och delade välvillligt med sig av sin kunskap om hur man tränar hinderhästar. Han var djupt engagerad i Strömsholmsgaloppen under många år bl.a. som tävlingsledare.

 

ARK-klubbnål ger fri entré

Liksom tidigare år är det fri entré på Strömsholm den 15 juni mot uppvisande av ARK:s klubbnål som kostar 50 kr. Kontakta hans.engblom1@gmail.com

 

Gärdet 6 juni. Från Nationaldagsgaloppen konstateras att Drottningen av Gärdet Ulrika Holmquist, hon tog fyra segrar på fem ritter, började som amatörryttare och har varit medlem i ARK.

 

Alina Öhgren ska rida i USA

USA. Sverige har fått en inbjudan till Fegentriryttarinnornas USA-tour som i år omfattar tre löpningar på Laurel Park, Delaware Park och Parx Racing den 9-11 juni. Men eftersom Sofia Presits är förhindrad att åka på grund av skolavslutning blir det i stället Alina Öhgren som får chansen.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej