Jessica Wadst tar ARK 75 år Sommarpokal

Jessica Wadst tog en promenadseger i ARK 75 år Sommarpokal i sadeln på Dancinginthesand. Foto: Stefan Olsson.

Jägersro 9 juni. De två senaste årens nationella amatör-ryttarchampion Jessica Wadst tog sin andra årsseger då hon vann ARK 75 år Sommarpokal med Dancinginthesand.

Sju hästar startade i loppet som gick över 1600 m. Dancing-inthesand var snabbast iväg och fick tidigt tryck av ett par hästar som inte kunde fullfölja i det tempot. På bortre lång avancerade i stället A Certain Romance (Elliot Öhgren) fram till andraplatsen.

I slutsvängen hade Dancinginthesand skaffat sig en klar ledning och var helt utan konkurrens på upploppet. Det blev seger med fyra längder närmast före Louise Arnshed.som fick rejäl fart på Nerissa i slutsvängen. Sedan var det fem längder ner till tredje-placerade A Certain Romance.   

Skilda tiders amatörryttare möttes i vinnarcirkeln då Jessica Wadst vinner ARK 75 år Sommarpokal med Dancinginthesand, ägd och tränad av 78-årige Alf Dorselius som var framgångsrik amatörryttare på 1960/70-talet. Vid ledtygeln Jessica Wadsts mamma Annette Bengtsson som tog runt 50 segrar under en drygt tjugoårig ryttarkarriär 1985-2006. Foto: Stefan Olsson.

 

Alina Öhgren fyra på Bandalina

USA. Till följd av byten från turf till dirttrack och flera strykningar blev det bara en ritt för Alina Öhgren på Fegentriryttarinnornas USA-tour. Hon red 56-oddsaren Bandalina till en fjärdeplats av fem på Parx Racing i dag. Eilidh Grant vann. Även i går på Delaware Park vann en USA-ryttare, Bethany Baumgardner.          

 

 

Sofia Presits nära seger i Berlin

Sofia Presits på fuxen Casinomaster förlorade på målfoto mot Manuela Slamanig på utvändige It´s my Turn. Tredjeplacerad blev Willa Synöve M. Schou på Rateel.

Tyskland. Ifjol vann Jessica Wadst Fegentriryttarinnornas löpning på banan Hoppegarten i Berlin. I söndags var Sofia Presits ytterst nära att göra om bravaden.

- Jag var tvåa slagen med en nos. Men hästen var så fin och jag är supernöjd med ritten. Han brukar gå bäst på 1200 m och han blev lite trött på slutet. Superroligt att jag äntligen kunde visa litet resultat, meddelade Sofia Presits efter sin ritt.

Loppet reds över 1400 meter och vanns av Manuela Slamanig från Österrike, som var trea i Fegentrimästerskapet år 2013 och vann bland annat på Göteborg Galopp med Me El Mago.

Trea kom Norges Willa Synöve M. Schou. Tolv ryttarinnor från sex nationer deltog. Anmärkningsvärt var att en och samme tränare, Frank Fuhrmann, sadlade ut inte mindre än åtta av de tolv hästarna, men inte vinnaren! Så här inför Grand National på lördag kan det tilläggas att vinnaren It´s my Turn tränas av Anna Schleusner-Fruhriep som har Wutzelmann till start i årets Grand National.

 

 

GN-vinnaren Al Bustan tar ny storseger

Al Bustan, 2017 års vinnare av Svenskt Grand National, är troligtvis den bästa steeplechasehästen som någonsin har startat på Strömsholm.

Efter segern på Strömsholm har Al Bustan, tränad av polacken Stanislav Popelka, vunnit flera meriterande storsegrar och rankas som en av Centraleuropas bästa steeplechasehästar. Senast i måndags vann han Premio Val Passira Steeplechase i Merano för andra året i rad. Britten Andrew Glassonbury red.

Nästa start blir i Grand Steeplechase d´Europe-Gr 1 den 30 juni också det i Merano och ett lopp han även vann förra året.

Se segerloppet Annandag Pingst här
 

 

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej