Elliot Öhgren vinner Börjes Cup-4

Elliot Öhgren vinner Börjes Champion ARK Cup avd. 4 med Clauses Madame före Emelie Gustafsson på Rintintin. Foto: Stefan Olsson. 

 

Jägersro 29 maj. Elliot Öhgren tog sin andra seger för året på slätt då han ganska lätt löste onsdagens uppgift i Börjes Champion ARK Cup avd. 4 över 2400 meter i sadeln på årsdebuterande Clauses Madame.

Clauses Madame var sist ut ur boxarna men var uppe som fyra i sjuhästarsfältet redan i första kurvan. Moulin Magique (Roger Osberg) svarade länge för farthållningen och fick på första målrakan Rintintin (Emelie Gustafsson) utvändigt om sig. 

På bortre lång övertog Clauses Madame ledningen och höll den ända in i mål. I slutkurvan såg det ut att bli dubbelt syskonen Öhgren då Alina Öhgren avancerade fram till en andraplats med Itsakeeper men föll sedan tillbaka till en fjärdeplats. 

I stället var det Rintintin, en häst under stark utveckling, som kom tillbaka och blev tvåa slagen med en halv längd. Trea kom Louise Arnshed på Philiango. 

Efter fyra av femton avdelningar leds nu ryttarserien Börjes Champion ARK Cup av Louise Arnshed. Nästa avdelning rids på Strömsholm den 15 juni.

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 4 

1.    Elliot Öhgren-Clauses Madame                                

2.    Emelie Gustafsson-Rintintin                            

3.    Louise Arnshed-Philiango

 

Poängställning efter avd. 4

1.    Louise Arnshed                  15 poäng

2.    Elliot Öhgren                      13 poäng

3+   Elin Rödjare                        12 poäng

3+   Alina Öhgren                      12 poäng   

 

 

Sofia Presits oplacerad i Magdeburg

Tyskland. Torsdagens lopp för Fegentriryttarinnorna vanns av brittiskan Antonia Peck närmast före norskan Willa Synöve M. Schou. Sofia Presits blev åtta av tio ryttare från nio länder.

 

 Utlandssvenska Hillevi Ljungqvist vinner

Hillevi Ljungqvist på väg in i vinnarcirkeln med Regan Budget. Vid träckartygeln Linda Söderman. Foto: Stefan Uppström.

 

Bro Park 30 maj. Det är ungefär fem år sedan som Hillevi Ljungqvist lämnade Täby och Sverige för att i stället börja som arbetsryttare i Frankrike.

Efter ett tag hamnade hon hos Pia Brandt i Chantilly och var där fram till förra sommaren. Det senaste vinterhalvåret har hon arbetat i Dubai och hon är snart på väg dit igen. Just nu har hon mellanlandat hos tränare Madeleine Smith som hon tidigare har arbetat för.

Snabbast i väg från start i dagens amatörlöpning över 1200 m var inte oväntat gamlingen, elva år gamle, Pine Wood (Sophie Henelius). In i svängen var Pine Wood närmast uppvaktad av Franciskus (Julia Gylbert) som övertog ledningen en bit in på upploppet. Men Regan Budget närmade sig alltmer och 100 m kvar stod det klart att Regan Budget skulle vinna även om segermarginalen bara blev en halv längd. På tredje plats kom Tina Henriksson med Ede´s Quicksilver. Sex hästar startade.

 

Elliot Öhgren föll i Cross-country

Frankrike. Elliot Öhgren red en Cross-country på banan Le Lion d´Angeres i västra Frankrike på torsdagen. Hans häst föll på hinder utan skador för häst och ryttare.  Loppet vanns av Barbara Guenet.

 

 

Strömsholm närmar sig med stormsteg

Strömsholm 15 juni. Det är nu bara drygt två veckor kvar till årets Grand Nationaldag, tävlingsdagen som fokuserar på hinder- och amatörryttarsporten.

Det ska anmälas tlll löpningarna nu på måndag den 3 juni. Amatörryttare som har fullföljt minst fem löpningar är kvalificerade att rida i loppen om Måns Alexanderson Memorial och Silverstöveln. Till de manliga Fegentriryttarnas löpning kommer fyra-fem inbjudna utländska ryttare. 

Amatörryttare som har tagit minst tre segrar får även rida mot proffsryttarna i Pro-Am Cup och Arabhästlöpningen. Och som alltid får amatörryttarna rida i hinderlöpningarna.