Bro Park 22 maj. På onsdag tävlas det om vandringspriset Lillis Cup för 14:e gången. Det var år 2006 som ARK:s ordförande åren 1989-2000 Kjell ”Lillis” Olssoninstiftade sitt vandringspris.

Ur Täbys programblad den 8 augusti 2006: ”Jag vill med det här vandringspriset ge tillbaka någonting av allt det fantastiska som amatörryttarsporten har gett mig och ge dagens aktiva amatörryttare chansen att få rida om ett fint pris, säger Kjell ”Lillis”Olsson som red sin första löpning 1965 och var nationell champion två gånger.”

Första upplagan av Lillis Cup vanns av Maria Sandh, numera tränare/jockey på Bro Park, som segrade med Sancta Fox. Vandringspriset kan vinnas för alltid efter tre inteckningar förutsatt att ryttaren är medlem i ARK.

Josephine Chini är ensam om att ha tagit två inteckningar (2014, 2016) och av onsdagens ryttare har fyra av dem vunnit loppet tidigare: Hillevi Ljungqvist (2012), Elin Rödjare (2015), Melissa Juneskans (2017) och Louise Pettersson (2018).

 

Åter spansk hemmaseger i Fegentri

Spanien. Som så många gånger tidigare när de manliga Fegentriryttarna tävlar i Spanien, som nu senast i Madrid i söndags, vanns loppet av 2005 års Fegentrichampion på slätt Diego Sarabia. Hans landsman, Spaniens nominerade ryttare, Pablo Laborde kom fyra.

Åtta ryttare från fem nationer deltog. Tvåa blev den brittiske ryttaren Pat Millner.
Elliot Öhgren hade tackat nej till inbjudan för att kunna rida i häcklöpningarna på Göteborg Galopp. Han har däremot tackat ja till inbjudan att rida på slätt i Budapest den 26 maj. Dessutom hoppas han på att få ritter på de franska hinderbanorna Auteuil den 19 maj och Le Lion d ́Angers den 30 maj.

 

 
 

Den nya ARK-styrelsen

Efter styrelsens konstituerande möte den 16 maj har styrelsen följande utseende:
Anna Öhgren, ordförande
Josephine Chini, vice ordförande
Hans Engblom, sekreterare
Annica Nordin, skattmästare
samt Annette Bengtsson, Carolin Engen, Tina Henriksson och Sofia Presits.

 

Nytt från ARK:s årsmöte om jubiléet

Förutom rena procedurfrågor såsom ekonomisk redovisning och val av styrelse lämnades en del information från styrelsen vilket öppnade för diskussion och i något fall förslag.
För att fira klubbens 75 årsjubileum rids en Jubileumslöpning på Bro Park den 29 augusti och i samband med det planeras det för skumpa och mingel. Även på Jägersro ska jubiléet uppmärksammas, eventuellt blir det den 9 juni då ARK Sommarpokal rids. Närmare besked kommer senare.

Till högtidlighållande av klubbens 75 årsjubileum skänkte Jesko von Koenigsegg en tavla han köpt i Milano. Motivet är den engelska Derbyvinnaren år 1900 Diamond Jubilee.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej