Bro Park 22 maj. Vilket flyt hon har – 18-åriga Malva Blademo. Hon tar sin tredje seger i årets sjätte ritt och vinner loppet om vandringspriset Lillis Cup.
Det var tredje gången som Malva Blademo red Persian Wave i löp. Det blev seger direkt på Bro Parks vårpremiär och sedan ett femtepris på Jägersro. När de återförenades i dag var det bara seger som gällde. Ledningen direkt och sedan dirigerade paret loppet hela vägen ända in i mål.

Mors (Emma Nordin) försökte utmana i slutkurvan men orkade inte fullfölja och blev femma. I stället spurtade Mindbender, som tidigare mest startat på 1200 m men i dag testades på 2100 m, fram till andraplatsen även om det skilde fem längder fram till vinnaren Persian Wave. Elin Rödjare red Mindbender och Tina Henriksson blev trea med Good Lad, som spurtade absolut bäst av alla på upploppet.

 

 
 

Niklas Lovén tog ny seger i Italien

Italien. Hinderryttaren Niklas Lovén har tidigare segrat i Milano i år och i söndags vann han i Merano. Han hade fyra ritter och det blev en seger, ett fall, en fjärdeplats och en sjätteplats.

 

 
 

Sofia Presits femma på Martinique

Martinique. Det blev en femteplacering för Sofia Presits i Longines Fegentri World Championship på Hippodrome de Martinique i Västindien.
Loppet, som reds vid 21.30-tiden svensk tid på onsdagen, vanns av Tereza Grbavcicova från Tjeckien och tvåa kom norskan Willa Synöve M Schou. Nio ryttarinnor från lika många länder deltog.

 
 
 

41-28-8

Enligt Sportsystemet har Svensk Galopp nu utfärdat amatörryttarlicenser åt 41 personer i år. Av dessa har 28 ridit löp och åtta har segrat minst en gång.

 

1.004
personer kom till Prammsdagen på Jägersro i söndags, en av banans mest marknadsförda tävlingsdagar.

Att flytta Prammsdagen från en vardagskväll till en söndag eftermiddag betydde inte mycket i publikhänseende. Visserligen en liten höjning jämfört med fjolåret men då nåddes botten- noteringen 926 personer. I år kom det 1.004 personer.
Det är ändå trots allt 36 procent sämre än år 2012 då det kom 1.570 besökare. Publiken för åren 2010-2011 finns inte redovisad i Sportsystemet.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej