Äntligen seger för Elin Rödjare

 Elin Rödjare och You Bet tas emot av tränare Sandra Brolin. På bilden även ARK:s ordförande Anna Öhgren och You Bets ägare. Foto: Elina Björklund.

Bro Park 3 november. Treåriga You Bet var segerlös i åtta starter innan hon kom ut i onsdagens amatörlöpning med Elin Rödjare som pilot. Visst blev det seger och för Elin Rödjare var det första slätloppssegern sedan Strömsholm 2017 då hon vann Silverstöveln på Caramelle.

Elin Rödjare (22) är en av sportens riktiga amatörer och hon arbetar i dag som ordningsvakt i Norrtälje och Stockholm. Hon började som ponnyryttare och tävlar fortfarande flitigt i ban-hoppning på stor häst.

Hon red sin första löpning år 2013 och första segern kom redan samma år med Insidious. Hon har nu totalt åtta segrar på runt 100 ritter. Senast hon vann var i en häcklöpning med Caramelle i september 2018 på Göteborg Galopp. I onsdagens seger-intervju med David Crona lät hon märkbart lättad över att äntligen ha tagit en ny slätloppsseger.

Det gick fort från start och Princess Juliana (Jessica Ohlson) var med och pressade upp tempot. Men på upploppet blev långspurtande You Bet alltför svår att hålla bakom sig. I mål skilde det en längd och sedan var det bara en hals till tredje-placerade Essie St Martin (Emma Nordin).
 
 

ARK:s Höstmöte på Bro Park

Amatörryttarklubben håller Höstmöte lördagen

den 16 november kl. 13.00 i Annexet.

Program: Salladslunch, Dagens gäst: Dennis Persson, Mötesförhandling, Galoppfrågesport med inramad Bengt Böckman-litografi till vinnaren.

För beräkning av antalet luncher vänligen anmäl att Du kommer till
                                                     ohgren.anna@gmail.com
 
 

Svenska Fegentriryttare i farten

Det återstår ytterligare några Fegentrilöpningar att rida i år och tre av våra ryttare reser utomlands inom den närmaste tiden.

Poängmässigt är Sverige rankat som sjätte nation av tolv i årets Longines Fegentri World Championship Ladies. Efter hand har det tillkommit en ny löpning på banan Casa-Anfa i Marocko lördagen den 16 november och dit reser Emma Nordin. Åtta ryttarinnor från lika många länder har startanmälts.

ARK:s försteryttare Sofia Presits åker självfallet till finalloppet på banan Champ De Mars på Mauritius. Loppet rids i samband med The International Jockeys´ Week End i månadsskiftet november/december. Sofia Presits, som har tagit två Fegentrisegrar, ligger på en sjätteplats utan möjlighet att nå en medaljplats. Förra året vanns finalloppet av Jessica Wadst.

De manliga Fegentriryttarna har en slätlöpning kvar i Pisa den 8 december. Elliot Öhgren var egentligen inbjuden till ett slätlopp på Saint-Cloud i lördags men tackade nej för att i stället rida en steeplechase på Compiegne i morgon måndag. Han ligger tvåa i hindermästerskapet och har en klar medaljchans. Men trots att han mer eller mindre tillförsäkrats en ritt på Compiegne blev det inte någon. Såvitt framgår av startlistan finns det inte någon nominerad ryttare alls i startfältet!

Slätloppet på Saint-Cloud, tillägnat Fegentris ordförande åren 1987-2001 Baron Henry de Montesquieu också känd för sin sabrering av Moet & Chandon-flaskor på Strömsholms slott, vanns av hemma-ryttaren Alexis Lemer. Sex ryttare från fem nationer deltog.

 

Jessica Wadst vinner Wendes Cup igen

 Jessica Wadst efter segern i Wendes Artilleriregementes Cup 2019. Foto: Stefan Olsson.
 

Jägersro 10 november. Jessica Wadst gjorde som Elliot Öhgren gjorde ifjol. Båda har ridit Mr Naughty Boy i Wendes Cup avd. 5 och vunnit inte bara loppet utan hela ryttarserien.

Utgångsläget inför finalen var att endast två ryttare kunde ta hem slutsegern i ryttarserien – Jessica Wadst och Emelie Gustafsson.

Jessica Wadst sände fram Mr Naughty Boy till front i slutsvängen och höll sedan undan om än knappt. Invändigt kom starkt spurtande Forever Romance (Mikkel Johansen) och i mål skilde huvud. Rintintin (Emelie Gustafsson) fanns hela tiden i främre träffen och blev trea.

Jessica Wadst har vunnit Wendes Cup en gång tidigare, 2017

Wendes Artilleriregementes Cup  2019

    1.   Jessica Wadst                       37 p

    2.   Emelie Gustafsson                32 p

    3.   Louise Pettersson                  18 p

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej