Josephine Chini blir Fegentri-konferenciär

 Amatörryttarinnan och Kanal 75-kommentatorn Josephine Chini får ett meriterande internationellt uppdrag som Master  of Ceremonies vid Fegentris nästa årsmöte i Paris.

 

Vid det internationella amatörryttarförbundet Fegentris årsmöte i Paris den 21 mars 2020 kommer Josephine Chini att vara konferenciär – Master of Ceremonies - vid Galamiddagen och prisutdelningen.

Det beslutades vid Fegentris styrelsemöte i dag. Hon tar över efter Liz Prize, känd galoppjournalist och TV-presentatör i Frankrike och Storbritannien, som haft uppdraget i flera år.

- Jag känner mig otroligt hedrad och kommer att ta rollen på största allvar, säger Josephine Chini och gläds åt att årsmötet hålls i hennes andra hemland Frankrike. Att få representera Fegentri är stort vet jag som varit Fegentriryttare och champion.

 

Vinn en tavla

Vid ARK:s Höstmöte på Bro Park den 16 november kl. 13 blir det en Quiz med allmänna frågor om galopp och mera specifikt om svensk amatörryttarsport.

Alla närvarande vid Höstmötet får delta i frågesporten.

Segraren får en inramad Bengt Böckman-litografi, likadan som den Niklas Lovén fick i 50 årspresent.

Det blir en lättare lunch, en gäst, mötesförhandling och frågesport.

Vad får Dig att tveka från att komma?

 

Klampenborg åter utan amatörlopp

Klampenborg 26 oktober. Det skulle ha ridits ett amatörlopp på lördag men det har utgått. Två tävlingsdagar har ställts in på grund av vattenbemängd bana och inför tävlingsdagen på lördag ändrades det i propositionerna. Det innebär att två av årets 14 utskrivna lopp för amatörryttare har ställts in. Det återstår en amatörlöpning den 2 november enligt propositionshäftet.

 

Elliot Öhgren blir norsk hinderchampion

 Elliot Öhgren var dagens bäste amatörryttare på årets Grand Nationaldag på Strömsholm. 


Övrevoll.
Det har ridits endast tre häcklöpningar på Övrevoll i år.

Championryttare är Elliot Öhgren som på tre ritter har tagit en seger, en andra- och en tredjeplats.

Det är sjätte året i rad som en svensk ryttare blir norsk hinderchampion. Henrik Engblom vann åren 2014-2017 och Christopher Roberts blev champion förra året.  
 

Rådslaget om varför vi har galopp

Svensk Galopps Förtroenderåd samlades i lördags på Aronsborgs konferensgård i närheten av Bro Park. Det blev information, diskussion och grupparbete.

Hur ska vi kunna marknadsföra galoppen och tala för vår vara om vi inte själva först kan svara på frågor som vem tävlar vi för och varför tävlar vi.

Efter inledning av Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen arbetade deltagarna i grupper med dessa frågor.

Vid gruppernas redovisning framkom stor samstämmighet. Begrepp som passionen till hästen och tävlingsmomentet var återkommande.

Det talades om farten, spänningen, adrenalinkicken, känslan av att vinna, att känna för hästen och gemenskapen inom kretsen för varje häst vilket varvades med den bonus det kan vara att dessutom kunna tjäna en slant på spel.

En arbetsgrupp sammanfattade det så här:

Hoppet/drömmen

Älska äventyret

Spänningen och sporten

Tillsammans

[Fakta. Svensk Galopps Förtroenderåd utgörs av de 35 fullmäktigeledamöterna, SG:s styrelse och de tre medlemssällskapens styrelser, SG:s valberedning, VD samt av VD kallade tjänstemän och andra personer. Förtroenderådet samlas minst en gång per år. Vid rådslaget diskuteras för sporten aktuella och angelägna frågor.]

 

Börjes Champion ARK Cup 2019

Kvarvarande löpningar:

Avd. 14 onsdag 30 oktober Jägersro

Avd. 15 – Final söndag 24 november Bro Park

 

Ny seger för Emilie Finckenhagen

Övrevoll 24 oktober. Emilie Finckenhagen tog årets andra ryttarseger då hon vann lätt med favoriten Fort.

Redan efter ett par hundra meter fanns Fort i ledarposition och släppte sedan inte förbi någon. Cincinattus (Jana Kolackova)  kom med utvändig spurt och besegrade Dark Money (Mai Ellen Fjellheim) i kampen om andraplatsen. Nio hästar startade.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej