Maria Heinrichs vinner Festival Race

Maria Heinrichs på Meandro vinner ARK Amateur Festival Race med hals före Giovanni Neri på Lady Kheleyf. Foto: Elina Björklund.
 
Bro Park 20 september. ARK Amateur Festival Race över 1600 m slutade med en härlig upploppsduell mellan Maria Heinrichs på Meandro och Giovanni Neri på Lady Kheleyf.

I svängen avancerade Lady Kheleyf upp utvändigt om från start ledande Hank (Ninni Westerlund) och Hanni (Jennifer Narding) med Meandro på fjärdeplatsen. In på upploppet fick Lady Kheleyf en liten ledning men Meandro närmade sig alltmer på innerspåret och sista 300 m kämpade hästarna sida vid sida. I mål var det fördel Meandro med hals. Trea, besegrad med ytterligare fyra längder, kom Emilie Finckenhagen på Jurga.

Det var andra årssegern och den tredje totalt för Maria Heinrichs som red sin första löpning i maj förra året.  

Tre andraplatser för Lea Olsen

Danmark. Det reds sju löpningar i Odense i lördags. Bäst av amatörryttarna lyckades Lea Olsen som tog tre andraplatser. Lisa Lindbjerg tog en tredjeplats.

Hinderryttaren som når sina mål

Storbritannien. Hinderryttaren Aidan Coleman (31), född på Irland men med sin karriär i Storbritannien, har nått två stora mål det här året.

Han red sin första vinnare i oktober år 2007 på banan Uttoxeter  och den 1 juni i år tog han sin 1.000:e seger. Hans seger häromdagen med Theflyingportait på banan Kelso innebär att han nu har vunnit på samtliga 42 brittiska hinderbanor.

Det finns 60 galoppbanor i Storbritannien, 24 rena hinderbanor, 18 rena slätbanor och 18 där det rids både hinder och slätt. 

Hinderseger nr 10 för Elliot Öhgren

När Elliot Öhgren (21) vann med Call Me Back i Maidenhäcklöpningen på Övrevoll i onsdags var det hans tionde seger på hinder. Han kan därmed inte längre utnyttja någon viktlättnad i hinderlöpningar. Han har dessutom tagit 19 segrar på slätt och alltså 29 segrar totalt. 

Niklas Lovén fyller 50 år 

blir bara bättre med åren
På tisdag (24/9) fyller en av landets bästa hinderryttare genom alla tider 50 år -Niklas Lovén.

 Niklas Lovén. Foto: Stefanie Ihlenburg.


Föräldrarna Tove och Jarl Lovén hade ridskola i Kvistofta utanför Helsingborg och även galoppörer som de tävlade med stor framgång. Niklas och hans äldre broder Peder var framgångsrika ponnyryttare innan de började rida galopp på stor häst.

Niklas Lovén red sin första amatörlöpning som 15-åring år 1984. Första segern dröjde till 1987 och togs med familjehästen Tudor Regent. Efter det har segrarna kommit i allt raskare takt och framför allt i hinderlöpningar.

Enligt Svensk Galopps Sportsystem har han tagit 224 segrar. Han bytte status från amatör till jockey år 2003.

Näst intill oräkneliga är de prestigefyllda hinderlöpningar han har vunnit genom åren, inte bara i Skandinavien utan också i Tyskland, Italien, Polen och Tjeckien. För att inte tala om alla nationella championat han har tagit i Sverige och Norge, och dessutom var han Fegentrichampion år 1995.
 

Första danska Prix de l´ARK-segern 

 Thea Hildebrandt vinner Prix de l´ARK. Foto: Anna Öhgren.


Bro Park 22 september.
För första gången i loppets 39-åriga historia vanns Cupdagens Prix de l´ARK av en dansk ryttare – Thea Hildebrandt på Final Experiment.

Det var hennes blott fjärde ritt och andra seger. Hon red Final Experiment till seger i norska Derbydagens Longines Ladies Cup och nu alltså i Cupdagens Prix de l´ARK. Verkligen rätt tillfällen att vinna.

Elliot Öhgren på Callac försökte stjäla loppet när han fick ledningen i slutsvängen men blev slagen med 1,5 l. Trea kom Malva Blademo på Mukhaater. 15 hästar startade.

[Fotnot Thomas Sandstöd som vann 1998 red på svensk licens]

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej