Malva Blademo från start till mål

 Spirit River med ryttare Malva Blademo och ägare/tränare Göran Schillström. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 22 april. Malva Blademo bedömde tempot rätt när hon sände Spirit River till front och sedan svarade upp på alla angrepp i Börjes Champion ARK Cup avd. 2.

Det blev alltså seger efter ledning från start till mål. Ledaren uppvaktades stundtals ganska aggressivt av Jessica Wadst på Allofmelovesallofu och Tina Henriksson på Loki. Men det fanns krafter kvar och Spirit River vann med nästan två längder före Allofmelovesallofu som var halsen före Loki. Övriga i sex-hästarsfältet var utan segerchans i 2100 metersloppet.

För talangen Malva Blademo var det sjätte segern på 30 ritter. 17-åringen kommer säkerligen att vara bland de främsta i topplistan över årets segerrikaste amatörryttare vid årets slut.

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 2

1. Malva Blademo-Spirit River
2. Jessica Wadst-Allofmelovesallofu
3. Tina Henriksson-Loki

 

ARK:s årsmöte onsdag 29 april 18.30

På grund av rådande Coronapandemi kommer ARK:s årsmöte onsdagen den 29 april kl. 18.30-19.30 att hållas som telefonkonferens (OBS ändrat datum).

        Vänligen anmäl till [email protected] om du avser delta.
 
 

Möt ARK-styrelsen: Anna Öhgren

ARK:s ordförande Anna Öhgren som prisutdelare när sonen Elliot vinner loppet om Silverhästen med Eldöga år 2016 och dottern Alina agerar träckare. Foto: Elina Björklund.

Berätta om dig själv. Arbete, sysselsättning?

Arbetar inom ett nederländskt företag, ODMedia-gruppen, med både kommersiell och teknisk digital distribution av media till främst globala OTT-plattformar. Fritiden fylls av hästar. Min Appaloosahäst Royal Magic Flash älskar att arbeta med boskap så vi tar alla tillfällen vi får till att hjälpa kobönder med förflyttningar och när det är dags att separera. I ett par år har ”Flash” varit trackpony på Strömsholms tävlingsdagar och hjälpt till vid paraderingen, fångat in löshästar osv.

Vilken är Din bakgrund inom galoppen?

Min faster var amatörtränare med början på 80-talet och hennes dotter var amatörryttare. Min kusins far är fortfarande tränare. Min far växte upp ett stenkast från Ulriksdals Galoppbana på 50-talet och är andelshästägare. Närmare nutid så är det tack vare mina barns ponnygalopptid hos familjen Hedman på Lilla Rörby som jag kom in i galoppen.

Vilken är Din största framgång som ryttare eller på annat sätt i galoppen, Ditt största ögonblick?                                           

Eftersom att jag inte själv äger galopphäst eller har ridit löp så får det bli mina barns framgångar. När Alina och Elliot blev 1:a och 2:a i SM för amatörryttare 2018 var absolut ett sådant tillfälle.

Vilket lopp skulle Du helst vilja vinna, och varför?

Återigen får jag luta mig mot mina (vuxna) barn, då jag gläds oerhört med dom. Det vore såklart väldigt roligt om någon av dom vinner det första hinderloppet på Bro Park

Vad gjorde att Du blev styrelseledamot i ARK? Vilka frågor intresserar Dig?

Magnus Gustavssons son red samtidigt på Lilla Rörby som mina barn. Magnus var ledamot i ARK:s valberedning och då Elliot hade amatörryttarlicensen i sikte blev jag tillfrågad. Att vara styrelseledamot i ARK blev ett sätt att lära mig mer om galoppen och då i synnerhet amatörryttarsporten. Utbildning av amatörryttare är viktigt liksom hederspriser. Ryttarna ska stolt kunna visa upp de hederspriser de vunnit i amatörlopp. Även den internationella biten är viktig. Att ryttarna får resa och rida utomlands. Den erfarenheten och det nätverk de får är ovärderlig.

Vilken är den största utmaningen för svensk amatörryttarsport? Förslag till lösning?

Rekrytering av nya amatörryttare är såklart av mycket hög prioritering. Svensk Galopps nyintroducerade ryttarserie hoppas jag ska få fler intresserade av att ta ut amatörryttarlicens. Någon mirakellösning finns inte i nyrekryteringsfrågan. ARK fortsätter att regelbundet ha en kommunikation med Svensk Galopp där vi hjälps åt med förslag och idéer. 

Hur ser Du på svensk amatörryttarsports framtid, vilka förändringar tror/hoppas Du på inom en femårsperiod?

Jag ser en positiv framtid. Jag hoppas på en uppgång i antalet amatörryttare och på en svensk Fegentrichampion. Eftersom amatörryttare får rida i hinderlopp så är jag försiktigt optimistisk att hinderbanorna på Bro Park kan locka fler till att ta ut amatörryttarlicens och att fler redan existerande amatörryttare börjar rida hinderlopp. Överlag så hoppas jag att de nya hinderbanorna på Bro Park kommer att hjälpa den svenska hindersporten att expandera och få ett uppsving.