Hinderpremiär på Blommeröd

 Vinnaren Crindle Carr (Kevin Parkin) hoppar hinder nr 13 knappt före Accelerate (Christopher Roberts) och Last Interviewer (Elliot Öhgren). Foto: Stefan Olsson.

 

Blommeröd 10 april. På långfredagen reds årets första hinderlöpning, steeplechasen Jockeyklubbens Stora Pris. 

Crindle Carr (Kevin Parkin) sågs omgående i ledarposition och uppvaktades inledningsvis av Boss Mans Ladder (Lars-Åke Enström). Några hinder kvar utmanades Crindle Carr närmast av banspecialisten Accelerate (Christopher Roberts), som tagit fyra segrar på Blommeröd, och dennes stallkamrat Last Interviewer (Elliot Öhgren). Men Crindle Carr svarade och vann lätt före Accelerate. Tredjeplacerad blev den tjeckiska nyimporten Sixtyseven (Niklas Lovén). Åtta hästar startade.
 
 

 

Lättnader i Coronarestriktioner

I allt fler länder omprövas nu besluten att stänga tävlings-verksamheten helt och hållet.

I Danmark öppnar hästsporten den 23 april då det blir trav på Billund utan publik. Det torde innebära att det blir vårpremiär på Klampenborg lördagen den 2 maj. På Övrevoll i Norge blir det förhoppningsvis årspremiär som ursprungligen planerat den 23 april.

I Tyskland blir det galopp från och med den 1 maj. Först ut är banan i Hannover. Prispengarna kommer att vara kraftigt reducerade på grund av uteblivna publikintäkter.

Irland har nedstängningen förlängts till den 5 maj. I Stor-britannien är det redan bestämt att hinderlöpningarna gör ett längre uppehåll och inte kommer igång förrän den 1 juli. I bästa fall kan det däremot bli slätlöpningar redan från början av maj. Även i Frankrike planeras det för tävlingar i början av maj.

 

ARK:s årsmöte onsdag 29 april 18.30

På grund av rådande Coronapandemi kommer ARK:s årsmöte onsdagen den 29 april    

kl. 18.30 att hållas som telefonkonferens (OBS ändrat datum).

Kallelse med dagordning samt uppgift om telefon-nummer och kod skickas ut inom kort.

 

Ryttarserien drar i gång på söndag

 Första avdelningen av Börjes Champion ARK Cup 2017 vanns av Tobias Olofsson på Behind The Scream. Det var Tobias Olofssons första ritt någonsin och han fyllde 19 år dagen till ära! Foto: Elina Björklund.

 

På söndag rids årets första löpning i ryttarserien Börjes Champion ARK Cup 2020. Det sker på Jägersro. Enligt den preliminära startlistan har sju hästar startanmälts.

Sedan avlöser löpningarna varandra på landets olika banor. Loppet som skrivits ut på Strömsholm den 13 juni kommer att flyttas till Bro Park onsdagen den 7 oktober. Finalen (avd. 15) rids på Bro Park den 22 november.

Som alltid gäller att endast ryttare som betalat årets medlems-avgift i ARK tillgodoräknas poäng i jakten på resestipendiet som totalvinnaren får. Fullständiga bestämmelser om ryttarserien finns på ARK:s hemsida www.amatorryttarklubben.se

 

Börjes Champion ARK Cup 2020

Kommande löpningar i april:

Avd. 1 onsdag söndag 19 april Jägersro

Avd. 2 onsdag 22 april Bro Park

Dagens Quiz

Rätt svar på frågorna 34-36. Ninni Westerlund tog en silver-medalj i Fegentris världscup år 1999. Segerrikaste amatör-ryttarinna år 2000 var Catharina (Wenell) Vång. Niklas Lovén och Thomas Sandstöd vann Skånska Fältrittklubbens Pokal vardera två gånger, Dennis Persson vann en gång.                                                   

37. Hur många ryttarinnor har varit nationella amatör-champions på hinder? Är det A) Två B) Tre C) Fyra.

38. En ryttarinna har varit nationell amatörchampion på slätt tre år i rad. Vem? Är det A) Christel Nilsson B) Annika Källse C) Tina Henriksson.

39. Hur många hinder hoppas i Svenskt Grand National på Strömsholm? Distansen är 4500 m. Är det A) 15 B) 16 C) 18.
 
 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej