Jägersro 19 april. 16-åriga Hanna Nimåker har börjat sin karriär som amatörryttare på ett sensationellt sätt med tre segrar på sex ritter. I dag vann hon Börjes Champion ARK Cup avd. 1 i sadeln på Lilla Torg.

Loppet reds över 1200 m. Lilla Torg var snabbast i väg och fick invändiga Walvis Bay (Jessica Wadst) närmast sig. I svängen hade ledarduon en liten lucka ner till Grey Ascension (Louise Pettersson). In på upploppet fick Lilla Torg ett övertag som drygades ut till seger med fyra längder före Walvis Bay.

 
 

Fegentris årsmöte flyttas till 2021 

Styrelsen för den internationella amatörryttarfederationen Fegentri hade telefonsammanträde i torsdags. En röd tråd i mötet var den rådande Coronapandemin.
Styrelsen beslutade att årsmötet, som skulle ha hållits i Paris den 21 mars, ställs in helt för i år och senareläggs ett år. Det skulle ha varit val av ny styrelse för en treårsperiod men detta får nu anstå och den nuvarande styrelsen sitter kvar ett år.
Det beslutades också att det inte blir några Fegentrilöpningar förrän tidigast den 1 juli. Styrelsen kommer att sammanträda på nytt i början av juni. Beroende på hur situationen är då får man ta ställning till om det över huvud taget kan bli några mästerskapslöpningar i år. Det räcker inte med att enskilda länder har börjat rida löpningar igen inför publik, det gäller i högsta grad att flygförbindelserna fungerar så att ryttarna kan resa obehindrat.

 
 
 

För drygt ett år sedan separerades sporten och spelet.
Travet och galoppen svarar för sporten, ATG för spelet. Även om det finns ett symbiosförhållande mellan dem. Det är travet och galoppen som äger ATG. Enkelt uttryckt, ju större spel- omsättning desto mer pengar går till sporten.
ATG fick stark kritik förra söndagen då det blev spelstopp på en travomgång med förväntat mångmiljonspel. Spel för åtskilliga miljoner kronor förhindrades.
Betydligt mindre belopp rör det sig om då det blir återbetalning på grund av sena strykningar i galoppen. Men det känns ändå närmare och mer angeläget på något sätt.
I onsdags på Bro Park föranledde strykningen av startbox- vägraren Lets Do It i lopp 8 återbetalning av cirka 72.000 kr. I loppet innan vägrade Honey ́s Delight att gå in i startboxarna och då återbetalades cirka 55.000 kr.
HE

 

 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej