Seger varje gång för Alina Öhgren

Alina Öhgren vinner Babs Minneslöpning med nyhetsredaktörens häst Stenid. Foto: Stefan Olsson.

Göteborg Galopp 16 augusti. Tre ritter – tre segrar! Alina Öhgren har ridit Stenid tre gånger och det har blivit seger varje gång. Hon har dessutom vunnit sina tre senaste ritter på Göteborg Galopp och blir lokal champion. 
Alina Öhgren
 vann två lopp med Stenid på Övrevoll år 2018. När de nu återförenades i Babs Minneslöpning vann de sin tredje gemensamma seger efter ledning från start till mål. Distansen var 1200 m. Tvåa blev Tina Henriksson på Vejovis som stod hårt till med vikten formtalsmässigt och tredjeplacerad blev Victoria M Larsen på Negroamaro. Sju hästar startade i loppet. 
Nu återstår en amatörlöpning på finaldagen den 3 oktober. Men ingen kan hindra Alina Öhgren från att vinna vandringspriset Amazon Cup som banans segerrikaste amatörryttare i år. Med fyra årssegrar ligger hon dessutom trea på den nationella topplistan där Malva Blademo (sju segrar) och Hanna Nimåker (sex segrar) innehar de två högsta placeringarna.


Babs Minneslöpning. SG-JK Amateur Grand Prix avd. 3
1. Alina Öhgren - Stenid
2. Tina Henriksson - Vejovis
3. Victoria M Larsen - Negroamaro
 

Nyheter i korthet:

✍ Amatörryttarna har två lopp på Övrevoll den kommande norska Derbyhelgen. På lördag möts tio ekipage över 1100 m dirttrack. Söndagens Longines Ladies Cup (1980 m gräs) har samlat åtta ryttarinnor. Bland annat startar förra årets vinnare Thea Hildebrandt på Final Experiment.

✍  Lisa Lindbjerg tog sin andra årsseger då hon red sin egenägda häst Desert Eagle till seger mot proffsryttarna på Racing Arena i Aalborg i lördags. Loppet för amatörer och lärlingar vanns av Melissa Vesterholm på Sir Oliver. Det var hennes första seger någonsin.

Elliot Öhgren historisk hindersegrare

Elliot Öhgren på Point Taken. Foto: Elina Björklund.

Bro Park 19 augusti.
 Historisk vinnare av det första hinderloppet på Bro Park, Sorrento steeplechase, blev Elliot Öhgren på hästen Boss Mans Ladder. Och inte nog med det, Elliot Öhgren vann även d ́Artagnan häcklöpning i sadeln på Point Taken.

De två hinderlöpningarna bjöd på riktigt god propaganda för hindersporten med välhoppande hästar och spännande upploppsstrider. Väldigt välförtjänt blev det alltså Elliot Öhgren som fick priset till bäst placerade amatörryttare, en tavla som skänkts av ARK-medlemmen Bengt-Olov ”Bowen” Westerberg.


Frida Lööv vinner Britta Strokirk Memorial

Frida Lööv med Britta Strokirk Memorial. Foto: E. Björklund.


Bro Park 19 augusti. 
Frida Lööv har fått en flygande start som amatörryttare. I sin sjätte ritt tog vann hon sin tredje seger och det i Britta Strokirk Memorial på Logan.
Lady Kheleyf (Evelina Rönnlund) och Slightly Trendy (Alina Öhgren) svarade för farthållningen större delen av loppets 1200 m. Frida Lööv avvaktade länge på en fjärdeplats i åttahästarsfältet med Logan innan hon gick till attack på upploppet. Det blev en ganska säker seger med en längd före Lady Kheleyf, som återigen blev tvåa, och sedan var det fem längder ner till Ede ́s Garrinchi (Malva Blademo) som med huvud snuvade Slightly Trendy på tredjeplatsen.

VD Fredrik Reuterskiöld har slutat
Svensk Galopp har i dag meddelat att Fredrik Reuterskiöld har slutat som VD. Han tillträdde tjänsten för 21⁄2 år sedan. Styrelseledamoten Jan Ohlsson går in som tillförordnad VD till dess att ny VD har anställts.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej