Stilfull Malva Blademo vinner

 Sida vid sida men Falmouth Bay (nr 2) sträcker bättre på halsen och ger Malva Blademo segern med kort huvud före Alina Öhgren på Logan. Foto: Elina Björklund.

Bro Park 2 februari. Dagens amatörlöpning ”Käramik-loppet” utmynnade i en rafflande duell längs upploppet och efter målfoto vann Malva Blademo på Falmouth Bay.

17-åriga Malva Blademo red en löpning i december 2018 så hennes första riktiga säsong var ifjol då hon tog fyra segrar. Och nu i årets andra ritt kom hennes femte seger på totalt 28 ritter. Att hon är ett stort ryttarlöfte är utom allt tvivel.

Hon fostras som flera andra amatörryttare gjort tidigare hos Caroline Malmborg som ju själv red som amatör innan hon övertog träningsrörelsen efter sin pappa Jan Malmborg.

Elin Rödjare på Gabbiano drog upp tempot från start med Falmouth Bay och Logan (Alina Öhgren) som trea-fyra och höll ledningen till in på upploppet. Logan fick sedan ett knappt övertag på Falmouth Bay men i det avgörande ögonblicket var Falmouth Bay aningen före. Trea blev Hanna Nimåker på Crafty Exit. Sex hästar startade och loppet reds över 1200 m.

 

Fortsatta framgångar för Emma Nordin

Bro Park 2 februari. Vid årsskiftet för en dryg månad sedan bytte Emma Nordin status från amatörryttare till lärling, och oj vilken start hon har fått. Hon tog en ny dubbelseger i dag i sadeln på Heavenly Pulse och Fast And Free. Efter fyra tävlingsdagar ståtar hon med sex segrar och leder Bro Parks jockeyliga. Närmaste konkurrenten har fyra årssegrar.

 

Pia Gram har ridit löp i 40 år

Danmark. Pia Gram (58) red sitt första amatörlopp år 1980 på hästen Sweet Rose och planerar att rida sin egenägda häst Devils Dust så snart den danska galoppsäsongen sätter i gång. Hon har tävlingsridit varje år sedan 1980 och totalt har det blivit omkring 45 segrar. Hon säger till www.galopservice.dk att årets säsong troligen blir hennes sista.

 

Det är dags att betala

Medlemsavgiften 2020

Medlemsavgifterna är en betydande och viktig del av klubbens intäkter och används för löpande utgifter. Medlemsavgiften är 300 kr och betalas enklast in på ARK:s BankGiro 805-8851.

 

Barbara Guenet avbryter sin karriär

 Barbara Guenet har i flera år tillhört de bästa amatörryttarna i Frankrike både på slätt och hinder.

 

Fransyskan Barbara Guenet, Fegentrichampion på hinder år 2013 och vinnare av Longines Fegentri World Championship Ladies året därpå, har bestämt sig för att göra ett uppehåll i sin karriär.

- Jag vänder blad, säger Barbara Guenet. Jag befinner mig en situation där jag inte längre kan satsa helhjärtat på löpnings-ridningen. Det kräver mycket att rida framgångsrikt på hinder och när jag inte kan det vill jag inte heller rida på slätt.

Barbara Guenet (40) har tagit ungefär 150 ryttarsegrar och för kort tid sedan vann hon även ett sulkylopp på Vincennes.

Hon red två Fegentrilopp på Göteborg Galopp år 2013 i sadeln på After The Dark (trea) och Golden Shine (fyra).

[Källa: Paris-Turf]

 

 

Dagens Quiz

Först rätt svar på frågorna 22-24.

Det var Josephine Kelly som red Szuma till två segrar på Strömsholm. Ryttare på Grand Nationalvinnaren Officer Kelly år 1971 var britten John Cook. Han vann dessutom det engelska Grand National på Aintree samma år med Specify som var halvbror till Björn Zachrissons hinder-häst U-Boat. Fegentriloppet på Täby 1994 vanns av ingen mindre än Pia Brandt (då Almqvist), i dag fram-gångsrik tränare i Frankrike.

Dags för tre nya frågor.

25. Peter Jardby är i dag en välkänd proffstränare i Skåne. Trots sin längd red han några amatörlopp i yngre dagar och han har även kört en del travlopp. Han kommer från en riktig hästfamilj och vi söker namnet på hans fader. Är det A) Sven Jardby B) Bo Jardby C) Einar Jardby.

26. Två av följande tre ryttare har vunnit amatörryttar-championatet både på slätt och hinder. Vem i trion har varit champion i bara en disciplin? Är det A) Josephine Kelly B) Henrik Engblom C) Christopher Roberts.

27. Sir Antony McCoy är den ryttare som har vunnit det brittiska hinderchampionatet flest gånger. Hur många gånger? Är det A) 16 B) 18 C) 20.

.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej