Sveriges Fegentriryttare 2020Alina Öhgren tvåa på Martinique

Martinique. Årets första löpning i Longines Fegentri World Championship Ladies vanns av Manuela Slamanig från Österrike, På en meriterande andraplats kom Alina Öhgren och sist av sex startanden kom norskan Emilie Finckenhagen.

Emelie Gustafssons första Bro-seger

Emelie Gustafsson på Surfers Paradise. Foto: Elina Björklund.


Bro Park 19 januari
. Emelie Gustafsson seglade iväg till front direkt efter start med Surfers Paradise och behöll ledningen ända in i mål. Det var hennes första ritt på Bro Park och hennes åttonde seger sedan debuten i oktober 2017. 
Inledningsvis var Power of Attention (Daniel Mattsson) ett av de ekipage som låg närmast den flyende Surfers Paradise men tröttnade helt. I stället var det Philiango (Louise Pettersson) och Tea Biscuit (Evelina Rönnlund) som lade beslag på trioplatserna bakom en överlägsen Surfers Paradise. Loppet reds över 2100 m och åtta hästar startade.

Fegentrilopp inställt i Oman

Oman. De manliga Fegentriryttarna skulle ha ridit ett lopp i Oman i lördags. Men loppet ställdes in på obestämd tid till följd av härskaren sultan Qaboos bin Saids bortgång.

Karin van den Bos avstängd ett år

Den mycket framgångsrika tränaren Karin van den Bos från Nederländerna har stängts av i ett år enligt Paris-Turf.
Hon har besökt Sverige ett flertal gånger med sina arabiska fullblod och har med början 2008 tagit elva segrar på 34 starter på Täby, Gärdet och Jägersro.
Enligt Paris-Turf visade dopingprov taget på segerhästen Akoya i Prix Dragon-Gr 1 på Longchamp i september spår av det otillåtna medlet ITPP. Akoya, som har fått två års startförbud, vann Al Nujaifi Scandinavian Arabian Derby på Jägersro 2018.

Hästgala med nya hederspriser

Fredagen den 7 februari håller ATG och travet årets Hästgala på Stockholm Waterfront Congress Centre. De bästa fyr- och tvåbenta inom travet 2019 ska hyllas.
Nytt för året är att ATG ska dela ut två hederspriser till ridsport 
och galopp. För galoppens del heter det ”ATG:s hederspris delas ut till en person inom galoppsporten som genom sina bestående insatser berikat svensk galoppsport och hästnäring.” Kan det finnas någon som är mer välförtjänt av detta hederspris än ARK:s förre ordförande Björn Zachrisson, som har berikat svensk galoppsport med allt från formrader, startboxar, TV- sändningar, Svenskt Grand National till en oändlig flora av trycksaker. Det blir spännande att se vem ATG väljer.
Samma dag som Hästgalan hålls årsmöte i Svenska Hästsportjournalisters Klubb efter samling och pressmöte kl. 14.00.

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej