Jägersro 17 juni. Hanna Nimåker vann en överlägsen seger med My Spirit i onsdagens Wendes Artilleriregementes Cup avd. 2. Det var hennes fjärde årsseger på nio ritter i år!

Distansen var 1730 m. Vid målgång ett varv kvar hade Otama Mareld (Emelie Gustafsson) och My Spirit (Hanna Nimåker) tagit hand om ledningen. In på bortre lång öppnade ledarduon en stor lucka ner till övriga i niohästarsfältet som anfördes av Lomax (Victoria Miklas Larsen). In på upploppet seglade My Spirit ifrån Otama Mareld och vann med sex längder. Trea blev Alma C (Malva Blademo) som precis hann gå förbi Lomax. Efter två avdelningar i den 16:e upplagan av Wendes Cup har Hanna Nimåker tagit ledningen med 18 poäng. På delad andra- plats med 13 poäng finns Victoria Miklas Larsen och Louise Pettersson. Sedan följer Emelie Gustafsson och Evelina Rönnlund, båda med 11 poäng. Nästa lopp i ryttarserien rids den 26 augusti. Det är ett nyutskrivet lopp och ersätter loppet som skulle ha ridits på den inställda tävlingsdagen den 3 juli.

Fler ryttarinnor rider på hinder i år

Göteborg Galopp 21 juni. På söndag rids det en novishäcklöpning med tio startanmälda hästar. Liksom senast då det reds en häcklöpning på banan deltar inte mindre än fyra kvinnliga ryttare.

Mest erfaren är Charlotta Ericsson som har 24 hinderritter bakom sig. Hon vann ifjol med Checkitoutcharlie och på söndag rider hon Chamseddine Badr. Förra tävlingsdagen segrade Michelle Rosenqvist med Point Taken och det var hennes tredje hinderritt. Nu rider hon Borzakovski.
Alina Öhgren red just Borzakovski i sin första hinderstart för några veckor sedan och nu sitter hon upp på Boss Mans Ladder. Efter 20 ritter på slätt gör Ann Thilderkvist sin hinderdebut i sadeln på Herr Silvio. Ytterligare två ryttarinnor har setts i hinderlöpningarna tidigare i år, Anna Pilroth och Annie Nilsson Lindahl. Alltså totalt sex ryttarinnor som rider på hinder i år. Av de aktiva ryttarna har även Elin Rödjare ridit ett hinderlopp år 2018, det blev seger direkt! På den manliga sidan är nyrekryteringen inte lika god.