Jägersro 26 april. Sex gemensamma starter för samspelta paret Louise Pettersson och Philiango har gett två segrar, två andraplatser och en tredjeplats.
Segern i söndagens Wendes Artilleriregementes Cup avd. 1 var dessutom litet speciell för Louise Pettersson eftersom det var hennes tionde ryttarseger. Det innebär att hon fortsättningsvis rider utan viktlättnad i amatörlöpningar.

Loppet som reds över 2400 m innehöll flera positionsförändringar med kraftiga tempoökningar. Philiango fick en bra start men Louise Pettersson valde att släppa täten till innerspårets Queen Ascari (Evelina Rönnlund) som i sin tur fick släppa till IKC Wildcat (Emelie Gustafsson) som forcerats kraftigt i första kurvan efter att ha varit sen från boxarna. Philiango, som ett tag var nere på en femteplats, ryckte mitt på bortre långsidan och skaffade sig en ointagbar ledning. Queen Ascari kom tillbaka till andraplatsen och Itsakeeper (Victoria Larsen) var trea stor del av loppet.

 
 

Hein Bollow: Tysk legend har avlidit Härom veckan avled tysken Hein Bollow. Han blev 99 år.

Hein Bollow var den förste i Tyskland som vunnit mer än 1.000 segrar både som ryttare (1.034) och tränare (1.661). Deltagarna vid Fegentris årsmöte i Köln 2016 träffade Hein Bollow i samband med stallgång hos Peter Schiergen som också har uppnått den unika dubbeln.

Saxat ur ARK GaloppNytt nr 7/2016: ”Det är en upplevelse att höra 95-årige Hein Bollow med kristallklart minne berätta om hur tysk galopp överlevde andra världskriget och om vinnare han red för 70 år sedan.”

Kapplöpningar i Rinkaby för 70 år sedan 

Apropå söndagens Wendes Artilleriregementes Cup på Jägersro, hölls det för ganska exakt 70 år sedan, söndagen den 30 april 1950, galopptävlingar på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Det reds sex löpningar.

Lopp 1 var en jaktlöpning för hästar som inte tagit pris i offentlig löpning. Här segrade A 3-officeren Lave Olsson på hästen Miranda. Lantmästare Ingvar Åsheim, bror till Göran och Åke, vann två segrar. Först vann han steeplechasen Löjtnant Hasse Hanssons Memorial med Seraphioca, som tränades av Victor Linders på Hallandsåsens Stuteri. Egentligen är Victor Linders, författaren till Kamrat med Darmina och Med hästar på hjärnan, värd ett eget avsnitt. Sedan vann Ingvar Åsheim ett slätlopp för amatörer samt svenska jockeys och lärlingar med Majestic. Dagens huvudlöpning steeplechasen H.K.H. Kronprinsens pris vanns av Gustaf De Geer, sedermera ordförande i ARK åren 1953-1979, med Broddager.

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej