SG-JK Amateur Grand Prix

Hanna Nimåker vinner ryttarserien

Inför årets tävlingssäsong lät Svensk Galopp tillsammans med Jockeyklubben instifta en ny ryttarserie, SG-JK Amateur Grand Prix. Syftet var att inspirera fler ryttare att ta ut amatörryttar-licens och vid lanseringen sade JK:s ordförande Jan Kleerup:

”Amatörsporten är en grogrund för galoppens framtida utveck-ling – det är ofta amatörryttarna som senare blir aktiva inom galoppsporten professionellt.”

Nu är årets ryttarserie avverkad och de fem främst placerade ryttarna kommer att få resestipendier om sammanlagt 100.000 kr med fördelningen 50.000-25.000-12.500-7.500-5.000 kr.

Välförtjänt slutsegrare blev Hanna Nimåker, som har varit en rubrikernas ryttarinna hela året, och om sina planer säger hon:

- Om Coronaläget tillåter det har jag tänkt göra en kortare resa till Newmarket och sedan skulle jag vilja resa till Australien.

 

Sagan om Hanna Nimåker fortsätter
Hanna Nimåker har vunnit tre segrar med Cece Adorable. Här med tränare Ellinor Rasmusson och träckare Hedda Nexbo. Foto: Stefan Olsson.

 

Jägersro 8 november. Vad finns det mer att säga? Hanna Nimåker, hon fyller 17 år i december, har en helt otrolig tävlingssäsong bakom sig som kanske toppas av dagens seger med Cece Adorable, en seger som innebar totalseger i både SG-JK Amateur Grand Prix och Wendes Cup.

Favoriten My Purrfect Tale (Matilde Klöve) på innerspåret tog led-ningen från startplatsen 1730 m. Inledningsvis var det Approach (Michelle Rosenqvist) som var närmast täthästen med Hanna Nimåker på Cece Adorable i nära anslutning. När Approach släppte litet vid ingången till slutkurvan närmade sig Cece Adorable ledaren men passerade inte förrän en bit in på upploppet. Vid målgång hade Cece Adorable halvannan längd till godo på My Purrfect Tale som var halsen före Shepherd Gate (Fanny Malmström).

Tyvärr försvann litet av spänningen i loppet eftersom tre av de fyra högst rankade ryttarna i SG-JK Amateur Grand Prix inte hade några ritter. Åtta hästar startade.

 

SG-JK Amateur Grand Prix avd. 10

Wendes Cup avd. 5

1.  Hanna Nimåker-Cece Adorable

2.  Matilde Klöve-My Purrfect Tale

3.  Fanny Malmström-Shepherd Gate

 

Slutlig poängställning

SG-JK Amateur Grand Prix    Wendes Cup

1.  Hanna Nimåker         94 p         1.  Hanna Nimåker          47 p

2.  Alina Öhgren              65 p         2+ Jessica Wadst             18 p

3.  Jessica Wadst             63 p         2+ Malva Blademo         18 p

4.  Tina Henriksson         53 p         4.  Elliot Öhgren              17 p

5.  Michelle Rosenqvist 38 p         5.  Emelie Gustafsson     16 p 

 

 

Vem blir ryttarchampion på Övrevoll

Övrevoll 11 november. På onsdag är det säsongsfinal på Övrevoll och då rids årets sista amatörlöpning. Vem blir amatörryttarchampion? Tre har chansen.

Förre proffsryttaren Cicero Lemos från Brasilien är ensam om att ha fyra årssegrar. Tre segrar vardera har Ida Tandberg och Emilie Finckenhagen som har varit trea på amatörryttarnas topplista de två senaste åren. I och för sig har Emilie Fincken-hagen åtta årssegrar men det är bara hennes resultat i amatör-lopp som räknas här.

Segerrikaste amatörryttare Övrevoll 2020

Plac/ryttare

Ant st: 1-2-3

Vinstsumma

1. Cicero Lemos

   12:   4-2-2       

145.340 NOK

2. Ida Tandberg

   17:   3-3-4

171.728 NOK

3. Emilie Finckenhagen

   19:   3-3-2

135.150 NOK

 
 

 

Första segern för Viktoria Hughes

Övrevoll 5 november. Kvällen blev minnesrik för Viktoria Hughes som vann sin första seger i sadeln på Rock Dancer. Hon debuterade i oktober förra året och rider ut för tränare Halvard Soma. Sedan följde Linda Dahl på Black Million och Ida Tandberg på Asaks Ambition.

 

Ett år utan amatörlopp på Klampenborg

Det var säsongsfinal på Klampenborg i lördags och det har varit en säsong helt utan amatörlöpningar på huvudstadsbanan på grund av Coronapandemin. På lördag den 14 november är det årsfinal på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus och oavsett vad som sker där blir Melissa Vesterholm årets nationella amatörryttar-champion. Hon har tagit fem segrar, tre i Ålborg och en vardera i Århus och Odense, på endast 13 ritter.
 
 

20 minuter

beräknas ARK:s Höstmöte (telefonmöte) ta på måndag med start kl. 19.00, eller 30 minuter om det blir några övriga frågor av intresse. Den tiden bör Du kunna sätta av åt klubben och dessutom har Du chansen att göra Din röst hörd och framföra Dina synpunkter. Anmäl gärna i förväg att Du avser delta till ohgren.anna@gmail.com

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej