Nästa söndag rids finalen i Börjes Cup

 Så här såg det ut när Malva Blademo vann Börjes Champion ARK Cup avd. 4 med Mr Tooma Global. Foto: Elina Björklund.   

 

Bro Park 22 november. Nästa söndag rids finalen i ryttarserien Börjes Champion ARK Cup 2020. Poängmässigt är Malva Blademo redan klar totalsegrare men det är desto hårdare om andra- och tredjeplatserna.

Inför finalen har Malva Blademo en ointaglig ledning med 71 poäng och förutom ett resestipendium på 15.000 kr får hon också ett minnespris.

Det delas ut dubbla poäng i finalen och seger ger alltså 20 poäng. Det innebär att fyra ryttare fightas om andraplatsen och ytterligare fem ryttare har en teoretisk chans att bli trea. Tvåan och trean får vars ett Börjes presentkort.

Hederspriset till segerryttaren i finalloppet är ett Börjes presentkort på 1.000 kr och segrande hästen får ett Börjes täcke.

14 hästar har anmälts och startanmälan sker på måndag.

 

Poängställningen inför finalen

1.   Malva Blademo         71 p         6.  Michelle Rosenqvist  22 p  

2.   Hanna Nimåker         44 p         7.  Giovanni Neri             21 p

3+  Jessica Wadst           34 p         8.  Thea Hildebrandt       17 p

3+  Emelie Gustavsson  34 p          9.  Evelina Rönnlund      16 p

5.   Alina Öhgren             28 p         10. Tina Henriksson        15 p

 
 

Ryttarserie med en lång historia

Det började år 1984 då ARK tillsammans med Håkan och Sissi Dysell satte upp en ryttarserie med namnet ARK-Håkans Hästtransporter Cup. Syftet var att entusiasmera ryttarna att tävla på andra banor än hemmabanan och helst då transportera sin häst med Håkan och Sissi. ARK Håkan Cup reds i 25 år. Efter det har ryttarserien haft olika namn och sponsorer och sedan 2015 gäller Börjes Champion ARK Cup.

 

Niklas Lovén vinner trippelseger i Polen

Polen. Årets sista hinderlöpningar reds i onsdags i Wroclaw och återigen visade Niklas Lovén mästartakter med tre dagssegrar.

Efter två segrar i häcklöpningar med Tonerre och Arunas vann Niklas Lovén även dagens huvudlöpning Season Closing Steeplechase med Haad Rin. En lyckad polsk säsong kröntes med att han blev hinderryttarchampion i Wroclaw.
 
 

Hans Engblom tilldelas Gyllene Mössan

År 1980 instiftades hederstecknet ”Den Gyllene Mössan” att utdelas till personer som svarat för synnerligen värdefulla insatser för klubben och amatörsporten i Sverige. Förtjänstmärket utgörs av klubbens emblem omgärdat av två lagerkvistar i guld.

Hederstecknet har delats ut till:

1980   Gustaf De Geer

1980   Måns Alexanderson

1989   Björn Zachrisson

1998   Baron Henry de Montesqieu

2002   Kjell Olsson

2004   Staffan Möller

Vid klubbens höstmöte i måndags meddelade ARK:s ordförande Anna Öhgren att förtjänstmärket nu ska delas ut till Hans Engblom. 

 
 

Silversadeln avslutar på Jägersro

Jägersro 18 november. Säsongens sista amatörlöpning på Jägersro rids på onsdag. Det gäller loppet om vandringspriset Silversadeln som ursprungligen var förbehållet kvinnliga ryttare men som öppnades för alla år 2015. En tidigare vinnare av loppet deltar på onsdag, Tina Henriksson, som vunnit med Hallo Win 2008 och Vegaholms Party 2010.

Championatet som årets segerrikaste amatörryttare har redan säkrats av Hanna Nimåker som har sex segrar på 13 ritter.

 

Nykomling överraskade på Övrevoll

Övrevoll 11 november. Det såg länge ut som att Ida Tandberg på Tsupermand skulle vinna kvällens amatörlopp och därmed passera ledande Cicero Lemos i kampen om årets ryttarchampionat. Men på upploppet levererade Jennyoje en stark avgörande spurt under energiskt ridande Mille Gjerdalen och vann med hals. Det var hennes andra ritt och första seger.

 

Nyheter i korthet:

-  Sex utskrivna lopp reducerades vid startanmälan till fyra lopp vid den danska säsongsfinalen på Jydsk Vaedde-löbsbane i Århus idag. Ingen amatörryttare deltog så ingenting förändrades i amatörryttarnas topplista. Årets danska amatörryttarchampion heter Melissa Vesterholm.

-  Det blev inte mindre än 17 deltagare vid ARK:s Höstmöte i måndags som till följd av Coronaläget hölls som telefonmöte. Medlemsavgiften för 2021 beslutades till oförändrad 300 kr.

-  Fegentris styrelse hade telefonmöte i tisdags. Trots den rådande Coronapandemin beslutades det att planlägga  för mästerskapsserier 2021 med de restriktioner som det kan bli fråga om vid varje aktuellt tävlingstillfälle.

 

PRESSTOPP

Svensk Galopp har idag meddelat att söndagens tävlingar på Bro Park har ställts in på grund av ett konstaterat Covid 19-fall på Bro Park. Beslutet påverkar inte onsdagens lunchgalopp på Jägersro och beträffande tävlingarna på Bro Park den 22 november ska Svensk Galopp återkomma med besked.  
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej