Hanna Nimåker tar sjunde årssegern

 Hanna Nimåker vinner med Buy And Sell. Foto: Stefan Olsson.

 

Göteborg Galopp 3 oktober. Vilket genombrott hon har fått i år! Från att ha debuterat som amatörryttare i oktober ifjol har Hanna Nimåker nu vunnit totalt åtta segrar på 25 ritter, seger i vart tredje ritt alltså.

Lördagens SG-JK Amateur Grand Prix avd. 7 reds över 1200 m. I samband med att från start ledande Jungle Dream (Kim Stern) fick ett stopp i svängen övertog Hanna Nimåker led-ningen med Buy And Sell. Sedan bar det raka vägen i mål för nioårige Buy And Sell som tycks bli bättre för varje år och nu tog sin sjätte årsseger. Desto hårdare var det om platserna därefter. Tina Henriksson blev tvåa med Cece Admirable som var nos före Jessica Wadst på Shepherd Gate. Fyra kom årets segerrikaste Göteborgsryttare Alina Öhgren på Stenid.

Segern innebar att Hanna Nimåker tog ett ännu säkrare grepp om slutsegern i ryttarserien SG-JK Amateur Grand Prix där den slutliga vinnaren får ett resestipendium värt 50.000 kr.

 

SG-JK Amateur Grand Prix avd. 7

1.   Hanna Nimåker-Buy And Sell 

2.   Tina Henriksson-Cece Admirable

3.   Jessica Wadst-Shepherd Gate

 

Poängställningen efter avd. 7

1.   Hanna Nimåker                   64 poäng

2.   Jessica Wadst                      49 poäng

3.   Alina Öhgren                        43 poäng

4.   Tina Henriksson                   39 poäng

5+  Daniel Mattsson                  25 poäng

5+  Michelle Rosenqvist            25 poäng

 

 

Melissa Vesterholm tar DM för ryttarinnor

Danmark. DM for kvindelige ryttere avgjordes i två löp-ningar på Racing Arena i Ålborg på lördagen och vanns av Melissa Vesterholm.

13 ryttarinnor deltog men bara fyra av dem hade ritter i båda loppen. Avd. 1 vanns av lärlingen Susanne Lyseng men hon hade ingen ritt i avd. 2. Där segrade Melissa Vesterholm som dessutom hade kommit tvåa i den första avdelningen.

Det blev en minnesrik dag för Melissa Vesterholm som även hade vunnit dagens första lopp mot proffsryttare. Hon har nu fyra årssegrar och är segerrikaste amatörryttare i Danmark i år. 

 

Tina Henriksson kommer undan ridförbud

Göteborg Galopp 3 oktober. Vid lördagens finaldag blev Tina Henriksson enligt publicerat protokolldömd”till ridförbud 1 dag (20201017) för spårbyte som stört medtävlare” av den lokala galoppdomstolen. Men det rids inga galopplöpningar i Sverige den 17 oktober. Däremot är det löpningar på Bro Park den 18 oktober och då kan hon rida. Förmodligen var det galopp-domstolens avsikt att ridförbudet skulle gälla den 18 oktober.

 

Kevin Parkin västsvensk hinderchampion

Göteborg Galopp 3 oktober. Hinderryttaren Kevin Parkin fyllde på sin redan stora årsskörd av segrar med ytterligare en seger då han red Wontgetfooledagen till seger i Berthram häcklöpning. Tvåa kom Niklas Lovén på nyimporten Three Is Company. Maidenhäcklöpningen vanns av Christopher Roberts med French Warrior närmast före Niklas Lovén på Arctid Waltz. 

 

Segerrikaste ryttare Göteborg Galopp 2020

Amatörryttare, slätt

1. Alina Öhgren                    5:  3-0-0    83.248 kr

2. Thea Hildebrandt             2:  1-0-1    25.478 kr

3. Hanna Nimåker               4:  1-0-0    37.000 kr

 

Hinderryttare

1. Kevin Parkin                    9:  4-1-0   141.000 kr

2. Elliot Öhgren, a                9:  2-1-1     79.500 kr

3. Christopher Roberts        8:  2-1-0     76.000 kr

 

Wutzelmann vinner på hemmaplan också

Tyskland. Den tyska hinderhästen Wutzelmann, som vann HM Konungens Pris på Stockholm Cupdagen, segrade som väntat i årets enda hinderlöpning i Tyskland, Grosser Hindernispreis des Saarlandes. Han reds av Pavel Slozil jr.

Endast fem hästar kom till start efter det att en häst kommit lös före start och ströks. Wutzelmann var hästen med den bäst dokumenterade formen i steeplechaselöpningar och gav bort runt tio kg till samtliga sina motståndare. Men det hindrade inte att han ledde fredagens löpning från start till mål.

Distansen var 3400 m och segerpremien 3.000 euro. Loppet reds på allvädersbanan i Honzrath med hinderna placerade på olika diagonaler.

 

Nyheter i korthet:

-  Återigen. Betydelsen av en väl fungerande amatörryttar-sport kan inte nog värderas. Andreas Tapia Dalbark, dagens segerryttare i St Leger, var framgångsrik amatör-ryttare innan han bytte status till lärling och sedan jockey.  

-  Det är sällan en toppjockey drar på sig så många bestraff-ningar som Carlos Lopez har gjort i år. Enligt Svensk Galopps Sportsystem är han just nu avstängd fyra tävlings-dagar under perioden den 21-28 oktober. Dessutom har han överklagat tre beslut från de lokala galoppdomstolarna med ridförbud om sammanlagt 13 tävlingsdagar. Galopp-överdomstolen har inte tagit något slutligt beslut i ärendena.

-  Enligt tillgänglig information på Svensk Galopps hemsida verkar sportens högre instans, Galoppöverdomstolen, samla överklaganden på hög. Det finns inte mindre än åtta öppna överklaganden där verkställigheten av de utdömda ridförbuden har ställts in i avvaktan på Galoppöverdom-stolens avgörande, en otillfredsställande utveckling.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej